Tre Djurgårdsspelare uttagna till VM

Publicerad: 2024-03-22
Landslag
Den 3:e april inleds världsmästerskapet för damer i USA och Djurgården kommer att representeras av tre spelare. Ida Boman och Emma Forsgren har tagits ut i Damkronornas VM-trupp, dessutom kommer den 17-åriga tjeckiskan Tereza Plosová att delta i mästerskapet.

Under veckan har landslagstrupperna till dam-VM i USA presenterats. Från Djurgårdens sida återfinns tre namn i uttagningarna till mästerskapet, som spelas mellan den 3:e till 14:e april i Utica, New York.

Hos Damkronorna tar både Ida Boman och Emma Forsgren plats i Ulf Lundbergs mästerskapstrupp. När den svenska förbundskapten i tisdags höll presskonferens fanns Djurgårdsduon med på listan över de 23 namn som tagits ut. Målvakten Boman gör sitt andra världsmästerskap och har representerat Sverige OS, samtidigt som försvararen Forsgren mästerskapsdebuterar på seniornivå.

Utöver den svenska duon blir det även ett gul-röd-blått inslag i den tjeckiska truppen, där forwarden Tereza Plosová slår sig in. 17-åringen kommer från en mycket fin säsong med 26 poäng på 38 spelade matcher.

Mästerskapet inleds 3:e april, med Tjeckien i grupp A och Sverige i grupp B.

Hannes Feldin
Huvudpartners