Michael Holmqvist: "Vi har hittat vägar att vinna"

Publicerad: 2024-04-16
#BIFDIF
Den gul-röd-blåa säsongen har nått fram till sitt allra sista skede. Imorgon kliver Djurgården ut för att öppna upp finalserien mot Brynäs, med en SHL-plats kommande säsong i potten. Michael Holmqvist sätter här ord på känslorna inför den utmaning som väntar.

– Min känsla är bra. Det är en bra känsla rakt igenom hela gruppen. Vi ser fram emot att det ska dra igång igen nu, efter några dagar utan match, säger "Honken".

För andra året i följd är Djurgården i HockeyAllsvensk final. Avancemanget säkrades i fredags via en riktig rysare på Dalaisen i Mora. Efter 95 minuter kunde slutligen Linus Klasen hittade David Blomgren, som i spel fem mot fyra vinklade avgörandet i nät.

Målet kom i den femte perioden och innebar 1-0, något som satte punkt för semifinalen. I finalen väntar nu Brynäs, som avslutade sin semi tre dagar innan via 4-1 i matcher mot Karlskoga. DIF har ägnat tiden mellan matchserierna åt vila, återhämtning och givetvis en hel del förberedelser.

– Vi kom hem sent där natten mot lördag, så då tog vi ett break. Sen höll vi ledigt söndag innan vi drog igång igen med träningspass och teori måndag och tisdag, berättar "Honken".

Sammanfattar semifinalen: "Starkt att vinna fyra matcher mot en väldigt bra motståndare"

Huvudtränaren ser tillbaka på en semifinalserie som Djurgården alltså tog hem via 4-2 i matcher. Innan dess kom Stockholmslaget från en kvartsfinal som skrevs till 4-1, då med Björklöven som motståndare.

Slutspelsresan har så här långt innehållit åtta vinster och tre förluster, men viktigast av allt två avancemang. En styrka som DIF visat upp är förlängningsspelet med totalt fyra segrar. Just förmågan att vinna är något som Michael Holmqvist lyfter fram.

– Nummer ett är att vi har hittat vägar att vinna matcher. Sen tycker jag att vi hanterat svängningarna bra. Båda över hela matchserier men även perioder i de olika matcherna, där vi stundtals spelar ganska mycket försvarsspel. Men vi gör det på ett bra sätt och hanterar det som sagt väl, resonerar "Honken" som är nöjd över semifinalen;

– Det är starkt som fan att vinna fyra matcher mot en väldigt bra motståndare.

Nu skiljer fyra segrar från en plats i SHL kommande säsong. Finalen inleds på onsdagskvällen med bortamatch i Gävle, och i och med tabellplacering är det Brynäs som har hemmaplansfördel i serien. Tillsammans med sitt Djurgårdslag är "Honken" redo för uppgiften.

– Att vi har nått hit är en styrka. Vi har gjort en riktig jäkla resa tillsammans och vi ska fortsätta den nu, betonar Holmqvist och tillägger;

– Sen gäller det att att vara fokuserade, disciplinerade och hitta balansen i spelet med puck kombinerat med stoltheten i spelet utan puck.

Hannes Feldin
Huvudpartners