Ändrat datum för extra bolagsstämma i Djurgården Hockey AB

Publicerad: 2024-08-29
Bolagsstämma
Aktieägarna i Djurgården Hockey AB, org.nr 556536-8734 (”Bolaget”), har sedan tidigare kallats till extra bolagsstämma. Stämman är nu flyttad och nytt datum blir torsdagen den 26:e september klockan 15:00 i Djurgården Hockeys lokaler på Globentorget 2.

Den extra bolagstämman föranleds av styrelsens förslag under ärende 7 på dagordningen.

Rätt att delta vid bolagsstämman har den aktieägare som på dagen för bolagsstämman är införd i aktieboken.

Aktieägare som avser att delta i stämman ombeds att anmäla detta till Bolaget via email till [email protected] senast den 21:a september med angivelse av aktieägarens namn och aktieinnehav samt namn på eventuell företrädare eller ombud jämte kopior av eventuell fullmakt och andra behörighetshandlingar enligt nedan.

Den aktieägare som inte är personligen närvarande vid bolagsstämman får utöva sin rätt vid stämman genom ombud med skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad fullmakt. Den som företräder en juridisk person ska visa registreringsbevis, ej äldre än ett år, eller motsvarande behörighetshandlingar som utvisar behörig firmatecknare.

Fullmakt undertecknad i original eller med elektronisk signatur samt, om fullmakten utfärdats av juridisk person, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar utvisande behörig företrädare, bör vara Bolaget tillhanda på adress Box 2, 121 25 Stockholm-Globen eller, om fullmakten är elektroniskt signerad, per email till [email protected] senast den 21:a september. Fullmakt får inte vara äldre än ett år.

Deltagande i stämman på distans kommer inte att vara möjlig.

Förslag till dagordning

1. Stämmans öppnande.

2. Val av ordförande vid stämman.

3. Upprättande och godkännande av röstlängd.

4. Val av en eller två protokolljusterare.

5. Prövande av om stämman blivit behörigen sammankallad.

6. Godkännande av dagordning.

7. Styrelsens förslag till nyemission samt redogörelse för väsentliga händelser m.m. enligt bilaga 1.

8. Stämmans avslutande.

Dokument

Bolagsordning

Styrelseredogörelse av nyemission

Styrelsens förslag om ändring av bolagsordningen

BILAGA 1

Beslutsförslag

Styrelsen för Djurgården Hockey AB (publ), org.nr 556536-8734 föreslår att extra bolagsstämman beslutar om bolagsordningsändring enligt punkt (a) nedan, en konvertering av C-aktier till B-aktier enligt punkt (b) nedan, en aktiesplit enligt punkt (c) nedan, samt en riktad nyemission enligt punkt (d) nedan. Beslutspunkterna (a), (b), (c) och (d) är ömsesidigt villkorade av varandra.

Förslaget grundas i bedömningen att detta befrämjar bolagets långsiktiga utveckling och finansiella ställning.

a) Ny bolagsordning

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om att anta en ny bolagsordning enligt bilaga A.

(b) Konvertering av C-aktier till B-aktier

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar om konvertering av befintliga C-aktier till B-aktier, där en (1) C-aktie konverteras till en (1) B-aktie. Det noteras att innehavaren av samtliga C-aktier under hand har accepterat att konvertering sker.

Skälen till styrelsens förslag om konvertering är att det inte föreligger någon skillnad mellan C-aktier och B-aktier i bolaget, varken ekonomisk skillnad eller röstvärdesskillnad. Det framstår därmed som lämpligt att förenkla aktiestrukturen i bolaget.

Omedelbart efter genomförd konvertering kommer antalet aktier att uppgå till 2.765, varav 2.193 är A-aktier och 572 är B-aktier.

(c) Aktiesplit

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar om en uppdelning av bolagets aktier, s.k. aktiesplit, där en (1) befintlig aktie delas upp i fyra (4) nya aktier. Omedelbart efter genomförd aktiesplit kommer antalet aktier att uppgå till 11.060, varav 8.772 är A-aktier och 2.288 är B-aktier.

d) Nyemission

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om en riktad nyemission av högst 2.000 B-aktier, innebärande en ökning av aktiekapitalet med högst 833.500 kronor. Aktiernas kvotvärde uppgår till 416,75 kr. För beslutet ska i övrigt följande villkor gälla.

1. Rätt att teckna de nya aktierna ska tillkomma de som anmäler intresse av att teckna aktier (nyemission utan företrädesrätt). Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att det föreligger behov av att tillföra bolaget en större mängd kapital för att långsiktigt säkerställa bolagets finansiella ställning och konkurrenskraft. Styrelsens bedömning är att det inte är möjligt att tillföra bolaget nödvändigt kapital med iakttagande av aktieägarnas företrädesrätt.

2. För varje tecknad aktie ska erläggas 10.000 kronor. Grunden för teckningskursen är den teckningskurs (före aktiesplit enligt punkt (b) ovan) som använts i tidigare nyemissioner i bolaget. Styrelsens bedömning är att teckningskursen alltjämt motsvarar marknadsvärdet på aktierna.

3. Överkursen ska tillföras den fria överkursfonden.

4. Teckning genom betalning av de nyemitterade aktierna ska ske senast tre veckor från utgången av teckningstiden.

5. Teckningstiden upphör 2024-12-31. Styrelsen äger rätt att förlänga teckningstiden.

6. De nya aktierna berättigar till vinstutdelning från och med den dag aktierna har förts in i aktieboken.

Bolagsstämmans beslut i enlighet med punkterna (a), (b), (c) och (d) ska antas som ett beslut.

Envar av styrelsens ordförande och verkställande direktören, eller den någon av dem sätter i sitt ställe, bemyndigas att vidta de smärre justeringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registreringen av beslutet vid Bolagsverket eller på grund av andra formella krav.

Djurgården Hockey
Huvudpartners