Försvararen Hugo Blixt till Djurgården

Publicerad: 2024-05-31
Officiellt
Djurgården kan med stor glädje välkomna Hugo Blixt till föreningen. Den 26-årige försvararen, med två raka säsonger i HockeyAllsvenskan bakom sig, har skrivit på ett avtal som sträcker sig över kommande säsong.

– Hugo har tagit fina steg och kommer hit för att fortsätta sin resa i Djurgår’ns färger. Han stärker upp vårt lag både längdmässigt, viktmässigt och försvarsmässigt, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Hugo Blixt, 26 år, är klar för spel i Djurgården. Försvararen kommer närmast från två raka säsonger i Almtuna, där det blivit sammanlagt 90 HockeyAllsvenska matcher samt fyra i slutspel. Ursprungligen är Hugo född i Västerås men hockeyfostrad i Linköping HC.

Efter sina inledande år i just LHC tog den 194 centimeter långe försvarsbjässen steget tillbaka till hemstaden Västerås, där han spelade som junior. Därefter följde fem år i USA med collegehockey vid såväl Boston University som Colorado College, innan Blixt alltså vände hem till Sverige. Nu väntar spel på Hovets is i Djurgårdströjan.

– Hugo är en back med sina styrkor i defensiven. Jag tycker att han framförallt det här senaste året tagit stora kliv i sig själv och i sin hockey. Det är en väldigt mogen person, som tar ansvar för sig själv, berättar huvudtränare Robert Kimby, som tränat Blixt under spelarens tid i Almtuna.

– Vi ser att Hugo ska kliva in och ta en roll hos oss med ett stort defensivt ansvar samt med en potential att utvecklas. Han är dessutom en riktigt bra kille att ha i en grupp, med sitt sätt att hela tiden ge allt och förbereda sig maximalt.

Avtalet med Hugo Blixt är tecknat över kommande säsong, det vill säga till 2025. Nyförvärvet fanns med redan under fredagen och genomförde då sitt första träningspass med sin nya lagkamrater.

– Det känns sjukt kul och jag är grymt taggad på att komma igång med hela laget. Hoppas vi ses på Hovet i höst!, hälsar Hugo Blixt.

Djurgården Hockey
Huvudpartners