Lucas Stockselius: "Jag ska ta vara på stunden"

Publicerad: 2024-02-03
#DIFTAIF
En talangfabrik där lågan aldrig slocknar. Med ett tufft spelschema och tongivande namn på skadelistan fortsätter juniorerna att slussas in i DIF:s herrlag. I fredags gjorde Lucas Stockselius sina första seniorminuter - möt vår senaste debutant här.

– Jätteroligt att få testa på spel i herrlaget och nu också vara med på isen. Det var en upplevelse som jag kommer att minnas, inleder huvudpersonen.

Efter att tidigare på säsongen ha varit uttagen till och registrerad för en HockeyAllsvensk match kom Lucas Stockselius riktiga debut i fredags. 18-åringen kastades rakt in i hetluften, reste norrut med det övriga Djurgårdslaget och förberedde sig för match.

När pucken väl släpptes i Östersund Arena var det med Stockselius som center i en av fyra ordinarie kedjor. Känslorna kring seniordebuten är inte enkla att sätta ord på.

– Nej, obeskrivligt. Det är en dröm som jag haft ända sen jag var liten att spela i Djurgår’n och framför publiken. Nu var det visserligen inte på Hovet, men det var häftigt med bortaföljet som var med, säger Lucas.

Blott 18 år ung fick han förtroendet att leda Djurgårdens fjärdekedja. Bortamatchen slutade tyvärr i förlust efter förlängning, men Lucas Stockselius satte avtryck med ett kaxigt spel. Vid sin sida hade han Fredrik Schlyter - samt den mångåriga lagkamraten Melvin Wersäll.

– Det gick jättebra tycker jag. Samt sagt så har jag lirat mycket med Melvin, egentligen ända sen jag kom till DIF i både J18 och J20. Så det var jätteenkelt. Schlyter är en hårt arbetande spelare som man vet vad man får av, det funkade riktigt bra med honom.

Beskriver sin egen spelstil: "Det är min främsta styrka"

Lucas Stockselius tid i Djurgårdströjan sträcker sig tillbaka till sommaren 2021. Den Norrtäljefostrade centern gjorde då flytten till Hovet och tog klivet in i juniorverksamhet, där det blev spel i J18 under det första året.

Förra säsongen spenderade Lucas så gott som enbart i J20 och han noterade då 30 poäng. Den här säsongen har det blivit samma poängskörd för centern, som med sina 189 centimeter har en utmärkande fysik.

– Jag skulle säga att jag vill vara en smart center, som försöker att hitta bra lösningar ute på isen. Jag vill hjälpa mina medspelare att bli bättre och hitta fram med bra passningar till dem. Sen gillar jag så klart att att spela offensivt, det är min främsta styrka, beskriver Lucas sig själv som spelare.

Imorgon tar han sina första skär på hemmaisen som en seniorspelare, när DIF tar emot Tingsryd på Hovet. Med fredagens nederlag i bagaget är siktet inställt på revansch och tre viktiga poäng. Fullt fokus därför helt vilar på uppgiften, även om Lucas Stockselius vet att en speciell söndag väntar.

– Det ska så klart bli sjukt kul att kliva ut på Hovet! Jag ska bara försöka att spela mitt spel och ta vara på stunden, jag vill njuta så mycket det bara går.

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners