Matchdag: Djurgården – Östersund

Publicerad: 2024-03-06
#DIFÖIK
Grundseriens 26:e och sista hemmamatch är här och ikväll går vi för tre poäng. Östersund står för motståndet, ett lag som gått starkt under seriens andra halva och som DIF dessutom har revansch att hämta mot. Spendera onsdagen hemma på Hovet med Djurgårdsfamiljen - forza Djurgår’n!

Djurgården – Östersund, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Sjukdomar har fortsatt att störa inom Djurgårdslaget och under helgen var Emil Berglund, John Dahlström och Kevin Karlsson frånvarande. Till kvällens match är såväl Berglund som Dahlström tillbaka, däremot finns frågetecken kring försvararen Karlsson. På skadelistan finns sedan tidigare Calle Odelius, Adrian Carnebo och Fredrik Schlyter och även trion John Norman, Axel Andersson och Daniel Glad har lättare känningar. Ingen av dessa väntas spela ikväll, dessutom utgår Anton Gradin av medicinska skäl. Tränarteamet kommer att fylla på truppen med juniorer.

Formen

Djurgården: 3-2 e.str., 1-2, 2-1, 1-2, 4-5 e.str.
Östersund: 5-3, 3-4, 2-4, 3-2 e.förl., 4-6

Tränarkollen

Patrik Andersson berättar om förberedelserna inför matchen mot Östersund;

– Vi har under veckan gnuggat omställningar och snabba spelvändningar. Tanken är att komma lite mera samlade och komma genom mittzonen med mera fart.

– Som alltid hemma på Hovet vill vi komma ut starkt med bra skridskoåkning. Sen ska vi ta med de grejerna som vi gnuggat på här i två dagar, just med snabba omställningar.

Hannes Feldin
Huvudpartners