Matchdag: Brynäs – Djurgården

Publicerad: 2024-09-04
#BIFDIF
Landslagsuppehållet är över och vårt Djurgårdslag gör sig redo för nästa test inför SDHL-starten. För andra dagen i rad går den gul-röd-blåa bussen till Vegahallen i Tierp, där damlaget ikväll mäter krafterna mot Brynäs. Matchen startar 18:00 - full fart framåt!

Brynäs – Djurgården, 18:00 Vegahallen

Köp biljetter till matchen här.

Truppen

DIF har full trupp tillgänglig för spel ikväll, så när som på Brette Pettet och Maddie Posick. Den nordamerikanska duon ansluter till laget inom en dryg vecka efter att ha haft sin sommarträning på hemmaplan. HG-eleven Jessica Karlsson får återigen chansen och går som forward i ett Djurgårdslag med fyra kedjor och tre backpar.

Försäsongsresultaten

Djurgården: 1-5, 3-0
Brynäs: 0-1, 5-0, 1-2

Tränarkollen

Senast som DIF spelade var den 20:e augusti och sedan dess har en mängd spelare varit iväg på landslag. Ikväll återstartar Stockholmslaget mot Brynäs, en match som Rickard Hårdstam säger följande inför;

– Som du säger har det varit landslagsuppehåll med många spelare borta på olika uttagningar. Vi har försökt att köra på med de tio-elva spelare som vi haft här hemma. Igår tränade vi ett ispass med full trupp, förutom Brette och Maddie som inte kommit hit än.

– Det var ett tag sedan vi spelade nu, så matchen ikväll blir som att starta upp igen. Samtidigt är det bara två matcher den här veckan och sen seriepremiär. Därför blir det viktigt att sätta grunderna som vi talat om och att få igång det hårda jobbet samt intensiteten i vårt spel. Det blir vårt fokus.

Hannes Feldin
Huvudpartners