Matchdag: Frölunda – Djurgården

Publicerad: 2023-11-26
#FHCDIF
Djurgårdshelgen avslutas med bortamatch på SDHL-isen i Frölundaborg. Stockholmslaget har samlat gruppen efter fredagens avbrutna match i Jönköping och rest vidare till Göteborg, där pucken släpps klockan 12:00. Stötta DIF på plats eller följ matchen via TV4 Play - full fart framåt!

Frölunda – Djurgården, 12:00 Frölundaborg

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF rullade i fredags iväg med två målvakter, sju backar och tio forwards på bussen. Försvararen Linnea Natt och Dag är åter redo för spel efter sin långa skadefrånvaro. Kvar hemma i Stockholm är duon Linnea Adelbertson samt Alice Östensson, som båda saknas.

Formen

Djurgården: 0-4, 5-2, 4-0, 2-1 e.str., 1-5
Frölunda: 4-3, 2-1, 0-7, 4-3 e.str., 2-5

Tränarkollen

Fredagens planerade bortamatch mot HV71 avbröts efter tre minuter sedan en hemmaspelare olyckligt skadat sig. Johan Schillgard berättar hur man från Djurgårdshåll hanterat situationen;

– Vi har tagit hand om varandra, stöttat varandra och pratat om det som inträffade. Många av spelarna har haft kontakt mellan lagen dessutom. Alla är vi individer som behöver olika tid och olika sätt att hantera en sån här händelse. Våra tankar ligger självklart hos HV71 och hos spelaren.

DIF har rest vidare till Göteborg och idag väntar match mot Frölunda. Sportchefen förklarar hur uppladdningen sett ut;

– Vi var på rinken och kände lite på isen igår, det var nog skönt för många att få åka av sig lite i alla fall. Nu handlar det om att tillsammans som grupp rikta fokus på matchen och försöka följa den matchplan som vi satt upp.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners