Matchdag: Djurgården – Västerås

Publicerad: 2023-10-11
#DIFVIK
Ikväll startar veckan hemma på Hovet och Djurgår’n tar emot Västerås med nedsläpp klockan 19:00. Efter två raka förluster går Stockholmslaget för revansch, för seger och för tre poäng. Spendera onsdagen med Djurgårdsfamiljen och sjung fram DIF från läktarplats!

Djurgården – Västerås, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Djurgården har lånat in Pontus Johansson från Frölunda och försvararen anslöt redan under tisdagen, då han fanns med på träningsisen. Det gjorde även Calle Odelius, som återvänt från New York Islanders, och Alexander Ytterell, som är tillbaka från sjukdom. Emil Berglund utgick från tisdagens ispass och Axel Andersson fortsätter att träna på is för att närma sig en återkomst.

Formen

Djurgården: 1-4, 0-4, 3-2 e.förl., 3-2 e.förl., 5-3
Västerås: 0-5, 2-5, 4-3 e.str., 4-5 e.förl., 4-1

Tränarkollen

Efter helgens bortaresa till Östersund är DIF tillbaka i huvudstaden. Den här veckan väntar två matcher på Hovet med Västerås först ut ikväll, en uppgift som Johan Garpenlöv säger följande inför;

– Vi ser fram emot den här matchen. Vi har förlorat två matcher i rad, så vi vill naturligtvis studsa tillbaka.

– Det blir viktigt för oss att försöka föra matchen på bästa möjliga sätt, samt göra en bra start. Sen får vi ta det därifrån.

Huvudtränaren berättar hur Djurgården tränat de senaste dagarna;

– Vi har egentligen arbetat med hela vårt spel, men framförallt med det offensiva spelet och med vårt powerplay. Här kan vi bli lite vassare. Det offensiva spelet behöver komma upp, vi vet att vi kan producera mera målchanser framåt.

Hannes Feldin
Huvudpartners