Matchdag: Djurgården – Södertälje

Publicerad: 2023-10-14
#DIFSSK
Djurgårdshelgen hemma på Hovet fortsätter ikväll med klassiska Södertälje på besök. Matchen ramas in av Oktoberfest med start 15:30 i E4 Norra och pucken släpps 18:00. Över 6500 biljetter är sålda - stötta Djurgår’n på plats!

Djurgården – Södertälje, 18:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF hade i onsdags Alexander Ytterell tillbaka från sjukdom, dessutom säsongsdebuterade Calle Odelius och lånet Pontus Johansson fanns med i truppen. På frånvarolistan återfanns endast Emil Berglund och Axel Andersson, en duo som väntas missa även kvällens match. Tränarteamet har inte meddelat några förändringar.

Formen

Djurgården: 0-2, 1-4, 0-4, 3-2 e.förl., 3-2 e.förl.
Södertälje: 5-0, 4-5 e.förl., 1-4, 3-4 e.str., 7-1

Tränarkollen

Efter tre raka förluster och lika många matcher med skralt målskytte laddar Djurgården för ett trendbrott. Marcus Ragnarsson berättar hur de senaste träningsdagarna sett ut;

– Fokus har legat på vårt spel utan puck, framförallt vår forecheck och vårt presspel. Vi gav upp alldeles för många omställningar i onsdags. Vi behöver få en bättre balans i vårt spel när vi inte har pucken.

– Det är en tuff situation just nu. Vi vill mycket, men ibland blir det lite huvudet under armen.

Nu väntar rivalmatch mot Södertälje hemma på Hovet, en uppgift som "Ragge" säger följande inför;

– Vi hoppas på mycket publik, sen gäller det att vi kommer ut och spelar vårt spel till fullo över 60 minuter. Står det 0-0 efter första och 0-0 efter andra är det fine. Vi behöver den här vinsten, men det kommer inte att bli lätt. Varje individ måste gå till sig själv och göra bra saker ute på isen.

Hannes Feldin
Huvudpartners