Matchdag: Nybro – Djurgården

Publicerad: 2024-01-05
#NIFDIF
Den HockeyAllsvenska helgen startar i Småland. Djurgår’n har hoppat på bussen och rullat söderut, för att med nedsläpp klockan 19:00 ställas mot Nybro på bortais. Sjung fram DIF på plats eller via TV4 Play - full fart framåt!

Nybro – Djurgården, 19:00 Liljas Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har trion Adrian Carnebo, Calle Odelius och Marcus Krüger uppsatta på skadelistan. Även forwarden Albin Grewe saknas då han fortsatt avtjänar sin avstängning. Målvakten Hugo Hävelid spelar ikväll JVM-final med Juniorkronorna och i hans ställe är Carl Lidö kvar på lån. I onsdagens segermatch saknades Alexander Ytterell, försvararen har nu tillfrisknat och väntas spela ikväll.

Formen

Djurgården: 4-3, 7-3, 1-3, 5-1, 2-4
Nybro: 3-2, 6-2, 2-4, 5-1, 1-4

Tränarkollen

Det blev seger i onsdags hemma mot Östersund, en match där DIF ledde med 4-0 med bara tolv minuter kvar. Tre raka reduceringar från gästerna skapade ordentlig nerv och Michael Holmqvist summerar den senaste vinsten;

– En match med många ansikten. Från starten utnyttjade vi inte riktigt publikens närvaro till att skapa energi, det kändes ganska avslaget och vi var inte riktigt där. Vi blev tydligare i andra och fick längre anfall på dem med större aktivitet i anfallszonen.

– Sen efter vårt 4-0 tappade vi lite i vad vi ska stå för oavsett vad resultatet på tavlan är. Vi gick ner oss, tappade disciplin och hockey är intressant vad ett motståndarmål kan betyda. Vi lyckades ändå hålla undan till en vinst - och det underskattar vi inte. Men vi har en massa utbildningsmaterial från den matchen.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners