Matchdag: Östersund – Djurgården

Publicerad: 2023-10-06
#ÖIKDIF
Djurgår’n öppnar ikväll upp helgen och stänger samtidigt spelveckan med bortamatch. I HockeyAllsvenskans femte omgång reser laget norrut, för att med nedsläpp klockan 19:00 jaga snabb revansch mot Östersund. Stötta DIF på plats eller se matchen i TV4 Play.

Östersund – Djurgården, 19:00 Östersund Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har Alexander Ytterell fortsatt sjuk och Calle Odelius är kvar hos New York Islanders. Axel Andersson avtjänade i onsdags den tredje och sista matchen på sin avstängning. Försvararen har parallellt med avstängningen återhämtat sig från en lättare skada, och väntas inte spela ikväll. Under gårdagens träning fanns bland annat juniorerna Arvid Bergström och Elias Degnell med på isen.

Formen

Djurgården: 0-4, 3-2 e.förl., 3-2 e.förl., 5-3
Östersund: 3-5, 2-5, 2-4, 1-7, 4-2

Tränarkollen

Besvikelsen var stor i Djurgårdslägret efter onsdagens klara förlust mot Mora, 0-4 hemma på Hovet. Med lite distans till matchen ger Johan Garpenlöv sin och lagets samlade bild;

– Jag tycker att analysen står kvar, våra första 12-13 minuter är inte tillräckligt bra. Vi är inte påslagna, vi tappar för mycket puck och vi sätter oss själva i problem i egen zon. Det blir stressigt och vi börjar att överarbeta. Sen tycker jag ändå vi börjar att hitta tillbaka till vårt spel och den andra perioden är helt okej.

– Vi skulle ha behövt ett mål där för att få något att gå på och få något att tro på. Nu får vi inte det, istället släpper vi in ett mål i vårt powerplay i tredje. Då blir det pyspunka, frustration och lite dunka huvudet i väggen - som det brukar bli i matcher där man inte får med sig någonting.

Under torsdagen återsamlades DIF på träningsisen, för en mellandag mellan veckans båda matcher. "Garpen" berättar vad man arbetade med;

– Att komma tillbaka till det spel som vi vill ha. Vi behöver vara noggranna i de beslut som vi tar, hjälpa varandra mer och kanske spela enklare i början av matcher för att sedan växa in i det. Helt enkelt därifrån ta svåra beslut om vi känner att vi har matchen med oss.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners