Matchdag: Djurgården – Östersund

Publicerad: 2024-09-30
#DIFÖIK
Ikväll släpper vi pucken för den nya spelveckan och jagar tillsammans tre viktiga poäng. Östersund gästar huvudstaden och Djurgårdsfamiljen samlar sig för medlemsmatchen, med biljetter till medlemmar för 60 kronor. Vi ses hemma på Hovet, forza Djurgår’n!

Djurgården – Östersund, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har ett antal namn på frånvarolistan. Albin Grewe, Linus Eriksson, Anton Frondell, Melvin Wersäll, David Blomgren och Arvid Costmar saknades i fredags. Flera av spelarna närmar sig en återkomst, men till kvällens match räknar tränarteamet med samma utgångsläge som senast. Utöver de sex forwardsen befinner sig målvakten Teodor Munther samt försvararna Adrian Carnebo och Arvid Bergström på lån hos Tyresö/Hanviken respektive Almtuna.

Formen

Djurgården: 5-4, 1-2 e.str., 5-4 e.str.
Östersund: 3-2 e.str., 0-5, 3-1

Tränarkollen

Tre matcher är spelade och DIF står på sex poäng, efter två vinster och en förlust. Robert Kimby summerar serieinledningen;

– Jag tycker vi har varit bra på att hantera "bumps" och momentumskiften i matcherna. Även när vi fått en käftsmäll har vi studsat tillbaka och visat att det inte riktigt påverkat oss. Successivt har det också blivit ett lite stabilare spel, även om vi släpper fyra senast. Sen är det bra att vi gjort många mål också, så klart.

Efter fredagens seger i Västerås höll laget ledigt innan man återsamlades under söndagen. Kimby berättar hur gårdagen såg ut;

– Tillbaka till grundspåret och en helt vanlig träningsdag. Det var viktigt för oss att få en bra träning med tanke på att det blir tight med matcher nu i veckan.

"Robban" ger sina tankar inför den nya spelveckan som startar hemma på Hovet mot Östersund;

– Även om det bara gått tre matcher börjar vi att komma in i serien nu. Då krävs konsten att kunna nollställa sig hela tiden vad som än händer, för varje match är unik. Jag är rätt övertygad om att vi ikväll får se ett Östersund som spelar tight, då gäller det för oss att också göra det.

Hannes Feldin
Huvudpartners