Matchdag: Västerås – Djurgården

Publicerad: 2023-12-01
#VIKDIF
HockeyAllsvenskan drar vidare med ett riktigt klassiskt möte på bortais. Djurgårdshelgen tar sin början i Västerås, där pucken släpps klockan 19:00 ikväll. Stötta Djurgår’n på plats eller följ matchen i TV4 Play - full fart framåt!

Västerås – Djurgården, 19:00 ABB Arena Nord

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har sedan måndagens segermatch haft sjukdom som gått i truppen. På skadelistan finns sedan tidigare John Norman, Adrian Carnebo och Calle Odelius och varken Zach Magwood eller Emil Berglund spelar ikväll. Albin Grewe har en match kvar att avtjäna på sin avstängning, däremot gör Olle Liss comeback ikväll då hans avstängning löpt ut. På backsidan har Pontus Johansson under veckan återkallats till Frölunda och spelar därmed inte ikväll.

Formen

Djurgården: 3-2, 3-1, 3-2, 1-2 e.förl., 5-2
Västerås: 4-3, 3-6, 4-1, 2-3, 3-0

Tränarkollen

Michael Holmqvist ger senaste nytt från träningsisen;

– Jag tycker att vi har bra energi och att vi kör på just nu. Vi fortsätter att jobba på spelet både med och utan puck. Mycket med våra ingångar i anfallszon, hemgångar och speltid i egen zon. Ganska brett.

DIF går nu in till en intensiv matchperiod, med Västerås på bortais först ut ikväll. En uppgift som "Honken" säger följande inför;

– Uppgiften är ganska lik den som var mot Södertälje. Arenan, trycket, fredagsmatch och ett motstånd som jobbar hårt. Det gäller att vi är riktigt förberedda för att ha en bra prestation med mycket skridskoåkning som grund.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners