Nytt tungt nederlag - DIF föll mot nykomlingen

Publicerad: 2023-10-21
#KHCDIF
Den resultatmässigt tunga perioden fortsätter för Djurgården, som på lördagen föll mot Kalmar. David Blomgren öppnade målskyttet på ett friläge och Albin Grewe återgav Stockholmslaget ledningen i mittperioden, men därefter tappade DIF greppet. Fyra raka mål från Kalmar avgjorde matchen och slutsiffrorna skrevs till klara 3-6.

Kalmar – Djurgården

Resultat: 6-3 (1-1, 4-1, 1-1)
Mål: 0-1 David Blomgren (Magwood, Ytterell), 1-2 Albin Grewe (Nilsson, Ytterell), 5-3 Wiktor Nilsson (Blomgren, Hammarlund)
Skott: 35-43
Publik: 2500

Eftersnacket

Johan Garpenlöv summerar förlustmatchen;

– Vi gör det första målet, men direkt kommer Kalmar tillbaka. Och det är av att vi inte gör jobbet fullt ut, vi tappar spelare bakom ryggen. Vi tar ändå ledningen igen, men så upprepar sig det hela.

– Det är här som vi är just nu. Vi tävlar inte tillräckligt, vi vinner inte tillräckligt många närkamper och vi vinner inte tillräckligt många lösa puckar. Hockey är en sport där de detaljerna betyder otroligt mycket. Gör man det inte så får man marginalerna emot sig, och då förlorar man matcher.

Huvudtränaren förstår besvikelsen över säsongsstarten och den senaste tidens insatser;

– Situationen är väldigt frustrerande för alla inblandade. Både spelare, tränare och så klart alla som hejar på Djurgården. Det här är inte okej, vi kan bättre och vi måste upp massor av nivåer i allt.

Hannes Feldin
Huvudpartners