K-G Stoppel med en sportslig genomgång

Publicerad: 2024-01-30
Herrlag
DIF:s herrlag går igenom en period med ett tätt spelschema. De senaste dagarna har två nyförvärv presenterats samtidigt som slutspelsinsamlingen nu går in i sin absoluta slutspurt. K-G Stoppel berättar här om planerna kring lagbygget, samt redogör för skadeläget i truppen.

Grundserien är snart framme vid sin sista fjärdedel. Med 38 omgångar spelade placerar sig Djurgården på andra plats i HockeyAllsvenskans tabell. Stockholmslaget står på 23 vinster och 15 förluster, samt har samlat ihop 68 poäng.

Sex av dessa poäng kom förra veckan, då DIF slog tillbaka Björklöven med 6-4 på bortais innan Brynäs besegrades med 3-0 på ett kokande Hovet. De två starka insatserna följdes dock upp av förlust borta mot Tingsryd innan veckan tog slut. Resultaten har varierat något på slutet för DIF, som efter årsskiftet vunnit sex av tio matcher.

– Rent sportsligt blandar vi och ger lite för tillfället. Vi öppnade förra veckan med en bra match borta mot Björklöven och en fantastisk match hemma mot Brynäs, sen följde en mindre bra prestation nere mot Tingsryd. Där var vi inte alls påkopplade från början, sammanfattar sportchef K-G Stoppel och fortsätter;

– Det vi kan ta med oss sammanfattningsvis är vikten av att vara påkopplade och spela hockey efter den modell som man behöver spela i alla lägen. Enkelt och rejält. Detta blir särskilt viktigt när det är matcher varannan dag.

Sedan två veckor tillbaka pågår slutspelsinsamlingen, ett initiativ framtaget för att stärka lagbygget inför säsongens avgörande del. Genomslaget i Djurgårdsfamiljen har varit enormt och på endast två dagar nåddes det inledande målet på en miljon kronor. Även det andra målet på en och en halv miljon kronor har passerats och i skrivande stund är insamlingen uppe i 1 604 000 kronor.

– Det känns helt fantastiskt att följa utvecklingen kring insamlingen. Så här långt har vi som sagt nått förbi 1,6 miljoner, siffror som vi både är imponerade och tacksamma över. Varje krona är väldigt viktig, säger Stoppel.

"Därför tittar vi nu prioriterat på en ny backlösning"

Via insamlingen, som är öronmärkt för herrlaget, har möjligheter att agera på transfermarknaden skapats. Djurgården har utnyttjat detta till att hämta in John Dahlström och Jakob Ragnarsson, som de senaste dagarna båda skrivit på för spel i föreningen.

Forwarden Dahlström gjorde sin debut i söndags och försvararen Ragnarsson väntas spela imorgon. Förhoppningen nu är att göra ytterligare värvningar, för att skapa ökad bredd och stryktålighet till truppen. 

– Inriktningen har från start varit att förstärka varje lagdel. Nu har vi hittills fått in en forward och en back, vilket gör att fokus borde vara en center. Men i och med Alexander Ytterells skada är situationen fortsatt oroande på backsidan, förklarar K-G Stoppel och utvecklar;

– Ytterell har spelat skadad och det står nu klart att han kommer att bli borta en tid. Hans exakta prognos är svår att ställa, samma gäller när Odelius kan vara tillbaka. Därför tittar vi nu prioriterat på en ny backlösning, något som tyvärr kostar något mer än en center.

På skadelistan återfinns för tillfället sex namn. Bland backarna saknas Adrian Carnebo, Calle Odelius och Alexander Ytterell där den sistnämnda duon alltså är svåra att ge prognos kring. Centertrion Marcus Krüger, John Norman och Emil Berglund har saknats en tid - men här ser Stoppel en gryning.

– Ja, i övrigt känns truppläget bra. Vi blir alltmer klara över prognoserna för när våra tre centrar ska vara tillbaka i spel.

Vill du veta mera om slutspelsinsamlingen? Läs mer om insamlingen och ge din gåva här.

Hannes Feldin
Huvudpartners