Patrik Andersson: "Vi spelade för varandra"

Publicerad: 2024-03-20
#DIFIFB
Slutspelsresan har startat och ikväll går den vidare med kvartsfinal två hemma på Hovet. Patrik Andersson blickar tillbaka till måndagens första rond, samt berättar hur DIF ställt om inför den nya fight som väntar.

Det blev bästa tänkbar start när Djurgården på måndagskvällen öppnade det HockeyAllsvenska slutspelet på Hovet. Redan efter tre minuter hade Edvin Hammarlund och Axel Andersson hittat nät, en tvåmålsledning som därefter växte. När slutsignalen gick stod DIF som segrare med siffrorna 6-2.

– Kanonstart! Det var verkligen hundraprocentig utdelning på våra första skott, konstaterar Patrik Andersson och flyttar snabbt fokus till det som väntar;

– Nu vill vi komma ut lika hårt igen, visa vilka som bestämmer på Hovet. Med publiken i ryggen ska vi skapa en jävla energi och bra tryck i grejerna.

Den assisterande tränaren blickar tillbaka på en första kvartsfinal där DIF omedelbart kopplade ett målmässigt grepp. Efter två spelade perioder var ställningen hela 5-0 och Stockholmslaget visade upp en hög effektivitet. Matchbilden som därefter följde präglades givetvis av ledningen, men tränarteamet såg samtidigt flera positiva delar.

– Vi spelade på våra styrkor, med hög fart i våra spelvändningar. Sen var vi riktigt hungriga i vår forecheck. Jag tycker att vi överlag hade ett bra go och driv, vi spelade för varandra och hjälpte varandra i trånga situationer, summerar "Putte".

"Man får en sån otrolig skjuts och energi av stämningen"

Redan ikväll går matchserien vidare med rond två, även den hemma på Hovet. DIF har ledningen med 1-0 i matcher och det lär vara ett revanschladdat Björklöven som väntar på andra sidan av isen. Patrik Andersson berättar hur Djurgården förberedde sig under gårdagen.

– Vi körde lite video, gick igenom grejer från i måndags och saker som vi har arbetat med och som vi vill fortsätta förbättra. Lite småkorrigeringar, helt enkelt. Sen gick vi ut och körde en halvtimmes träning där vi åkte av oss matchen.

Segern i måndags var Anderssons allra första slutspelsmatch på Djurgårdsbänken. Hovet vibrerade under stora delar av kvällen, med över 6100 åskådare på plats. Ikväll väntas närmare 7000 i publiken och stämningen kommer därmed att skruvas upp ytterligare.

– Måndagen var fantastisk! Man får en sån otrolig skjuts och energi av stämningen, både som spelare och som tränare. Stödet var verkligen hur bra som helst, säger "Putte".

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners