Linus Eriksson: "Gäller att suga in infon varje dag"

Publicerad: 2024-01-12
#DIFAIS
Med sin energi, sin finess och sitt outtröttliga slit har Linus Eriksson snabbt satt avtryck på seniornivå. Nu jagar Djurgårdsfamiljens senaste publikfavorit nya vinster och poäng - läs intervjun med 17-åringen här.

För bara någon månad sedan var Linus Eriksson en helt vanlig J20-spelare. Visst, ungtuppen hade redan då debuterat i HockeyAllsvenskan samt samlat på sig några matcher med sporadisk istid i herrlaget. Men det var den 29:e december som hela Djurgårdsfamiljen kunde följa det stora genombrottet på Globens is i 7-3-vinsten över Södertälje.

– Det var ett sjukt bra tryck, väldigt kul att spela på Globen framför den fantastiska publiken. För min del var det väl egentligen den första matchen där jag fick en hel del speltid. Jag tycker att jag tog tillvara på det bra och jag hade en skön känsla genom hela matchen, minns Linus.

Med över 15 minuters istid och ett förtroendeingivande spel ledde Eriksson en av Djurgårdens kedjor i storsegern. Bara några dagar senare kom även det första målet, inprickat i vinsten över Östersund. I en kvick spelvändning fick Linus pucken av Wiktor Nilsson, siktade in sig och sköt - mitt i nättaket.

– Lite overkligt. Jag såg inte pucken gå in först, utan jag hörde bara publiken jubla. Det var helt underbart att få göra mål, speciellt på hemmaplan, berättar Linus om målet som senare blev framröstat till Veckans mål i hela HockeyAllsvenskan.

– Så klart kul, det blir väl en lite extra bonus på det hela. Sen lägger jag inte så mycket fokus på det, men kul med lite uppmärksamhet, fyller 17-åringen ödmjukt i.

Det har minst sagt varit en intensiv tid för den unge Stockholmssonen. Från att tidigare ha huserat i J20 har det sammanlagt blivit nio matcher med herrlaget, där han varit bofast i de fem senaste omgångarna.

– Ja, det har så klart varit sjukt kul att få vara med! Både kul att få chansen och och att få ett stort förtroende. Jag är tacksam för det och försöker att ta vara på chansen så mycket som jag kan varje dag.

Känner stödet från 'Honken': "En sjukt bra tränare som hjälper mig mycket"

Linus Erikssons hockeyresa går vidare mot nya höjder. En resa som tog sin början i just Djurgårdens IF, samma förening som han representerat både som ungdoms- och juniorspelare.

Under hösten och vintern har alltså chanserna i herrlaget dykt upp, med ett mycket imponerande spel som följd. Att intåget på seniorscenen gått så pass bra har Linus sina egna teorier kring.

– Jag försöker att anpassa mig till spelet så fort det går. Både tränare och spelare ger mig mycket feedback, det gäller att suga in informationen varje dag som jag är med och kör. Sen ska jag bara spela mitt egna spel, resonerar 17-åringen som trivs under Michael Holmqvists trygga vingar.

– En sjukt bra tränare som hjälper mig mycket. Han kommer med mycket småtrix och tips, det märks att han spelat mycket själv. Det känns riktigt bra med ”Honken”.

Under lördagen väntar nästa utmaning för Linus Eriksson och DIF. Stockholmslaget öppnar upp hemmaborgen för match mot Almtuna, en möjlighet till omedelbar revansch från onsdagens förlängningsförlust i Mora. Pucken släpps 15:00 och Hovet laddar för Djurgårdsfest.

– Det är fokus på vår prestation och på att studsa tillbaka från förlusten senast. Det ska bli kul att spela framför publiken igen, vi ska ta tre viktiga poäng imorgon, avslutar Linus.

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners