Formtoppen håller i sig - DIF vann derbyt klart

Publicerad: 2023-11-17
#AIKDIF
För sjätte gången på de sju senaste matcherna lämnade Djurgården SDHL-isen som vinnare. Hana Haasová både öppnade och stängde målskyttet när damlaget på fredagskvällen satte AIK på plats med 5-2. Målmässigt dröjde det till slutperioden innan DIF gick ifrån, men laget hade en chansmässig dominans från start till slut. Segern var säsongens andra mot konkurrenten.

AIK – Djurgården

Resultat: 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)
Mål: 0-1 Hana Haasová (Wallin, Wäng Germundsson), 1-2 Anneke Linser (Hall), 2-3 Maddie Posick (Forsgren, Hall), 2-4 Emma Forsgren (Linser, Plosová), 2-5 Hana Haasová (Georgny, Posick)
Skott: 17-48
Publik: 93

Eftersnacket

Anneke Linsers fina målform håller i sig. Amerikanskan hittade nätet i numerärt underläge samt noterade en assist, men konstaterade att laget inte var helt nöjda med den spelmässiga derbyinsatsen;

– Den tredje perioden var klart bättre tycker jag. Men vi vet vad vi är kapabla till, och vi visade inte upp det ikväll.

– Personligen har jag ett större självförtroende och har hittat rätt nu. Det är en omställning att flytta till ett nytt land. Nu har jag hunnit anpassat mig och hittat saker att göra på fritiden, jag har väldigt roligt med alla lagkamrater.

Hannes Feldin
Huvudpartners