Marcus Krüger: "Vi har mycket hockey i gruppen"

Publicerad: 2024-09-24
#DIFBIK
Han gör sin tredje raka säsong hemma på Hovet och han leder fortsatt laget som kapten. Inför hemmapremiären berättar Marcus Krüger om förväntningarna, fredagens seger och vårt nya Djurgårdslag.

– Det ska bli kul att spela hemma, att spela på Hovet och spela framför våra supportrar igen! Vi ska försöka att bygga vidare på fredagen.

Marcus Krüger är laddad för en tisdagskväll på Hovet. Med närmare 7500 sålda biljetter börjar läktarna att bli så gott som slutsålda inför det som är vår HockeyAllsvenska hemmapremiär.

Med en match spelad står DIF på två inspelade poäng, delvis tack vare just Krüger. För med sitt straffavgörande satte kaptenen punkt för en riktig rysare borta mot Oskarshamn när Stockholmslaget lämnade Småland med seger 5-4. Den 34-årige centerkuggen berättar vad han tar med sig från seriepremiären.

– Att vi vann, framförallt. Jag tror att det var en rolig match att kolla på, oavsett vilket lag man håller på. Det gick fram och tillbaka och det var svängigt, säger Marcus men betonar också;

– Jag hoppas på lite mera struktur ikväll. Vi vill komma ut med energi och frenesi, plus ha huvudena med oss också.

"Då tror jag att det här kan bli riktigt bra"

Segern mot Oskarshamn säkrades alltså av kaptenen - men först efter en riktig holmgång från straffpunkten. Hela tolv omgångar krävdes för att skilja lagen åt, sedan DIF tidigare i matchen vänt 1-2 till 4-2 för att därefter släppa upp hemmalaget till likaläge. Avgörandet stod Krüger för när han vid straff nummer 23 skrinnade ut på isen.

– Ja, jag hoppades ju inför varje omgång att jag skulle få chansen där haha! Men till slut så. Sen var det Viktor (Andrén) som gav oss chans på chans att avgöra, säger kaptenen och fortsätter;

– Skönt att se pucken gå in och Viktor gav oss som sagt chansen att vinna. Det var en svår bortamatch mot ett förväntat topplag, så det var viktigt att få med oss segern. Det var någonting att bygga vidare på, även om det var långtifrån perfekt.

Det här var 34-årige Krügers tredje raka seriestart i Djurgårdströjan. Efter sina många år utomlands, toppade med dubbla Stanley Cup-titlar, vände Stockholmssonen hem sommaren 2022. Sedan dess har Marcus Krüger varit med och burit DIF till två raka finaler - och nu är siktet givetvis inställt på att nå hela vägen.

I årets trupp finns stommen ur de senaste säsongernas lagbyggen kvar. Dessutom har det toppats med nyförvärv som Fredric Weigel, Tyler Kelleher, Arvid Costmar, Dick Axelsson och Patrick Thoresen som anslöt igår. Vad ser då Krüger som utmärkande för det nya Djurgår’n?

– Att det finns mycket hockey i laget. Vare sig det är Thoresen, eller Dick, eller ”Wagge”, eller Costmar, något annat nyförvärv eller någon av alla våra unga. Vi har mycket hockey inom gruppen, förklarar Marcus.

– Nu gäller det att vi kommer ihop som lag och blir bättre och bättre på det planet också. För då tror jag att det här kan bli riktigt bra.

Inte säkrat din plats på Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners