Patrik Andersson ny assisterande tränare för herrlaget

Publicerad: 2023-11-18
Officiellt
Djurgården välkomnar Patrik Andersson till föreningen som ny assisterande tränare. 33-årige Andersson kompletterar herrlagets tränarteam, där Michael Holmqvist tar huvudansvaret.

– Valet föll på Patrik som är en ung och intressant tränare. Vi ser goda förutsättningar för honom att jobba vidare med sitt ledarskap i vår organisation och samtidigt utveckla våra försvarare under resan som vi är inne på, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Patrik Andersson ansluter därmed till Djurgården som ny assisterande tränare för herrlaget. 33-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen ut och träder i tjänst per omgående. Närmast kommer Andersson från ett sjuårigt uppdrag i HV71, där han varit huvudtränare för J18 respektive J20 samt en kortare period agerat assisterande tränare för SHL-laget.

Tränarkarriären tog sin början i Moras J20-lag hösten 2013, då hjärnskakningsproblematik satte stopp för Patriks aktiva spelarkarriär. Norrtäljesonen har även erfarenhet av landslagsuppdrag och ingick i Juniorkronornas tränarteam vid JVM 2022, ett mästerskap som slutade i svenskt brons. Nu väntar Hovets tränarbänk och ett samarbete med Michael Holmqvist.

– När vi tog det här beslutet föll det även på att Patrik redan har en etablerad tillit bland flera av spelarna genom sina tidigare jobb. Naturligtvis har vi även lyssnat in "Honken" väldigt mycket, de känner varandra sedan innan. Vi får längre fram se om vi gör ytterligare adderingar i tränarteamet, förklarar Stoppel.

Herrlaget kommer i och med detta att fortsättningsvis ledas av Michael Holmqvist, som tar huvudansvaret i ett tränarteam med Patrik Andersson och Fredrik Mikko. Samtidigt återgår Martin Linder Öst till sitt ordinarie uppdrag hos J20.

Djurgården Hockey
Huvudpartners