Matchdag: Almtuna – Djurgården

Publicerad: 2024-08-22
#AISDIF
Vårt Djurgårdslag gör sig redo för nästa test. Ikväll rullar bussen den korta sträckan till Märsta och till Pinbackshallen, där Almtuna står för motståndet med matchstart 19:00. Se matchen på plats eller via Expressen +Allt - forza Djurgår’n!

Almtuna – Djurgården, 19:00 Pinbackshallen

Köp biljetter till matchen på plats. Fri entré under 18 år.

Matchen sänds på Expressen +Allt.

Truppen

I förra veckans inledande försäsongsmatch startade Teodor Munther mellan stolparna. Målvakten är sedan helgen utlånad, vilket betyder att kvällens målvaktspar blir Viktor Andrén och Hugo Hävelid. Linus Eriksson är tillbaka i full träning och väntas spela ikväll, i övrigt räknar tränarteamet inte med några större förändringar mot senast. Det betyder att Jonny Tychonick står över med skada samtidigt som Victor Eklund, Melvin Wersäll och Dick Axelsson vilas.

Försäsongsresultaten

Djurgården: 3-2
Almtuna: 8-3

Tränarkollen

Det har gått en vecka sedan DIF öppnade med seger 3-2 borta mot Västerås. Laget har fortsatt haft långa dagar både på och utanför Hovets is, en vecka som Robert Kimby sammanfattar;

– När vi tittar på matchen mot Västerås tycker vi att den blev bättre ju längre den led. Sen dess har vi egentligen bara nött på med positioner i egen zon, plus att vi börjat gå in på ingångar och hemgångar den här veckan. Det har vi gnuggat på under dubbelpassen måndag, tisdag och onsdag.

Huvudtränaren ställs ikväll mot sin tidigare arbetsgivare Almtuna. Det är inget som "Robban" lägger alltför mycket vikt vid, istället är han ute efter fortsatta steg framåt;

– Jag vill vinna matcher även på försäsongen. Sen spelar det ingen roll vilka vi möter, vi ska alltid fokusera på vårt eget. Där skulle jag ikväll vilja att vi blir tryggare och följer vår plan i egen zon, framförallt i hur vi spelar vårt positionsspel.

– Vi vill se en utveckling i det som vi har tränat på, att det här blir ett första kvitto. Men allt som allt går vi in i den här matchen på exakt samma sätt som till den förra.

Hannes Feldin
Huvudpartners