Albin Grewe: "Det är i Djurgår’n som jag vill spela"

Publicerad: 2024-01-25
#DIFBIF
Formad i de egna juniorleden och med en energisk spelstil blev han under sin första tid på Hovet snabbt T-Rex med supportrarna. Sen i somras är Albin Grewe åter i Djurgårdströjan - och inför fredagens klassiker har 22-åringen från Märsta vänt blad.

Fredagshockey väntar hemma på vad som kommer att bli ett slutsålt Hovet med klassisk match mot Brynäs. Kan det bli mycket bättre?

– Nej du, det kan faktiskt inte bli bättre än så. Det kommer att bli otroligt roligt!

Du har varit tillbaka nu i ett gäng matcher och har fått mer och mer förtroende, bland annat en hel del speltid i boxplay. Hur kul är det att lira igen?

– Det känns så klart jättekul att kunna lira igen, det är ju matcher som man vill spela. Den bästa känslan är att vara med och bidra till att vinna tillsammans med grabbarna.

Efter några år i först Nordamerika och senare Mora vände du i somras hem till DIF. Kan du beskriva känslan att återigen få representera föreningen?

– Det är svårt att sätta ord på, men en helt fantastisk känsla! Det är här i Djurgår’n som jag vill spela.

I våra supporterled är du från din senaste sejour här känd som T-Rex. Kan du berätta bakgrunden till det, finns det en historia bakom namnet?

– Haha ja, det finns faktiskt en story bakom det. Det var DIF:s dåvarande tränare "Robban" Ohlsson som gav mig det smeknamnet när jag kom upp i herrlaget. Mest på grund av min fysiska spelstil.

Tittar vi i backspegeln kommer vi närmast från en mycket stark bortaseger mot Björklöven, en match som slutade 6-4. Hur sammanfattar du den insatsen?

– Först och främst var det grymt starkt att vinna. Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match, sen finns det som alltid vissa saker att slipa på. Men i det stora hela stod hela laget för en bra insats.

Nu går vi alltså in i ett toppmöte imorgon. Vad kommer att bli avgörande, enligt dig?

– Nej, men vi ska ta tag i taktpinnen direkt från start och få med oss publiken. Då är det inget som stoppar oss!

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners