Patrik Andersson: "Viktigt att vi nollställer oss"

Publicerad: 2024-04-20
#DIFBIF
Finalserien har kommit till Stockholm. Imorgon öppnar Djurgårdsfamiljen upp ett slutsålt Hovet och sjunger för DIF, när upphämtningen från 0-2 i matcher ska påbörjas. Läs Patrik Anderssons tankar inför rond tre på hemmais.

Djurgården är återigen på hemmaplan. Efter tre dagar, två matcher och en startad finalserie i Gävle har man tagit med sig matchserien hem till huvudstaden.

Dessvärre är det ett Djurgårdslag som befinner sig i uppförsbacke via underläge 0-2 i matcher. Detta sedan Brynäs tagit hem de två inledande fighterna - två matchbilder som skilt sig åt rätt så markant.

– Ja, verkligen. I den första matchen blev det ju en helt annorlunda matchbild där Brynäs gick upp i en 3-0-ledning direkt. Det gjorde att matchbilden sattes rätt så rejält, konstaterar Patrik Andersson.

– Sen i match två däremot var det jämnt, tight och två lag som spelade med ett stort tålamod. Vi skapade målchanser till att kunna avgöra, men tyvärr räckte det inte.

Resultaten i de båda nederlagen har skrivits till 2-6 respektive 1-2. I fredagens holmgång stod DIF upp väl, inte minst med en tätare defensiv. Marcus Krüger såg även till att ge Stockholmslaget ledningen halvvägs genom matchen, men ett par tunga minuter i slutperioden sänkte Djurgården.

– Det som är viktigt nu är att vi nollställer oss. Vi hade ett bra möte idag, sen är det en ny kamp imorgon, säger Andersson.

Ser fram emot trycket på Hovet: "Vi måste nyttja det till fullo"

Den assisterande tränaren rullade tillsammans med övrigt lag och ledarstab hem direkt efter avslutad fredagsmatch. Under lördagen återsamlades DIF för genomgångar samt träning, med fokus riktat mot den tredje finalrond som väntar.

Den spelas hemma på Hovet, en arena som sålt helt slut till såväl söndagens som tisdagens båda matcher. Trycket på biljetter har varit enormt och Djurgårdsfamiljen väntas rama in läktarna i de finaste färgerna.

– Som vanligt kommer den härliga energi som skapas i vår arena att bli viktig. Vi måste nyttja den till fullo, mycket genom att komma ut med ett fysiskt spel, menar "Putte" och utvecklar;

– Vi behöver också värdera spelet med pucken i rätt lägen. När vi har tid ska vi gå framåt samlat, så att vi kan komma in med fart i anfallszonen.

Patrik är inne på några av de justeringsområden som laget gick igenom under lördagen. Med underläge 0-2 i finalen är en seger imorgon oerhört viktig, inte minst då ytterligare en hemmafight väntar runt hörnet. I Djurgårdslägret är man helt på det klara med utgångsläget och hur det ska tacklas.

– Det handlar bara om att nollställa som grupp. Nu är det ny match, det är hemmaplan och det är Hovet. Vi vet vad som gäller, avslutar "Putte".

Hannes Feldin
Huvudpartners