Förstaakten fällde DIF - förlust i finska Åbo

Publicerad: 2023-09-08
#TPSDIF
Drabbningen i finska Åbo på fredagskvällen slutade med förlust. Hemmalaget TPS inledde starkt och gick upp till en tvåmålsledning i den första perioden - men efter två jämnare efterföljande akter skapades det nerv i slutskedet. Olle Liss stod för reduceringen i powerplay och trots en tung press från DIF i avslutningen fick laget se sig besegrat med 1-3.

TPS Åbo – Djurgården

Resultat: 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Mål: 3-1 Olle Liss (Odelius, Klasen)

Eftersnacket

Djurgården föll efter att ha hamnat i ett mycket tidigt underläge. Reduceringen kom i slutperioden via Olle Liss, som ger sin bild av matchen;

– Jag tycker att vi hade svårt att komma in i matchen från början. Vi visste om att TPS skulle komma ut och skölja över oss från start, men vi blev väldigt passiva och fega och kastade bort för mycket puckar. De hade kontroll över hela den första perioden.

– I andra tog vi oss i kragen och började att spela något bättre. Vi fick några längre anfall och då märkte väl alla att vi faktiskt kunde spela så som vi faktiskt vill göra. Det gjorde att vi fick lite momentum och började utmana. När vi sen kom ut i tredje fick de tyvärr med lite felstuds och ihopslag ett tidigt 3-0-mål, men vi försökte att jobba på och kämpade. Till slut fick vi hål på deras målvakt, men det räckte tyvärr inte hela vägen.

Matchen spelades klockan 18:30 lokal tid och blev slutet på en lång resdag, där DIF-truppen samlades redan tidigt på fredagsmorgonen. Dessutom innehöll försäsongsmatchen ytterligare utmaningar, konstaterar Liss;

– En till parameter var ju också måtten på rinken, som åtminstone för mig var nytt då jag aldrig spelat på mindre rink. Den var lite smalare och ytterzonerna var lite längre än hemma i Sverige, vilket var ganska intressant. Jag tycker att det fick en stor skillnad på spelet och intensiteten mot vad man är van vid hemma i Sverige.

– Det var en intressant upplevelse, då jag inte trodde det skulle ha någon större inverkan. Men det blev en ganska stor omställning för mig personligen, som jag ändå tyckte var väldigt positiv i helhet. Så det hade varit intressant att testa hemma i Sverige också.

Och den samlade känslan efter match nummer fem på försäsongen? 

– Ja, om vi återgår till matchen i helhet så får vi tyvärr inte godkänt idag. Vi lyckades inte komma upp i samma nivå som vi haft tidigare under försäsongen.

– Men nu får vi komma hem till Hovet för de sista förberedelserna och för genrepet. Sen drar allvaret igång på riktigt, och det ser vi verkligen fram emot!

Djurgården Hockey
Huvudpartners