Matchdag: Nybro – Djurgården

Publicerad: 2023-12-15
#NIFDIF
Djurgår’n jagar den här helgen nya poäng på den småländska isen. Stockholmslaget satte sig igår på bussen och rullade söderut, för matcher mot först Nybro och därefter Västervik. Ikväll släpps pucken i Liljas Arena och du stöttar DIF på plats eller via TV4 Play - full fart framåt!

Nybro – Djurgården, 19:00 Liljas Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har både Hugo Hävelid och Teodor Munther på landslagsspel. Det betyder att Carl Lidö anslutit och finns med den närmaste tiden, då Tyresömålvakten är registrerad sedan tidigare. På skadelistan återfinns Calle Odelius och Adrian Carnebo och Daniel Glad är fortsatt sjuk, dessutom har Albin Grewe två matcher kvar att avtjäna på sin avstängning. Stockholmslaget reste under gårdagen söderut och på roadtripen ansluter Kalle Bartholdsson som återigen lånats in från Troja-Ljungby.

Formen

Djurgården: 3-2, 5-3, 1-2 e.förl., 5-3, 7-3
Nybro: 3-5, 6-4, 1-2 e.förl., 4-3 e.förl., 3-4

Tränarkollen

Luciaonsdagen hemma på Hovet blev en härlig kväll med seger över Brynäs med 3-2. Läktarna ramades in av 8094 åskådare och Patrik Andersson berättar om upplevelsen;

– Det var helt fantastiskt. Wow, vilket tryck alltså! Jag kände stundtals gåshud på bänken.

Den assisterande tränaren analyserar den spelmässiga insatsen i segern;

– Första perioden var bra, sen i andra lyckades vi inte etablera några längre anfall på Brynäs och blev mera tillbakapressade. Sen i tredje gjorde vi det viktiga 3-1-målet, därefter blev det per automatik att Brynäs gick på hårt.

– Där tycker jag att vi svarade upp bra och precis som i de senaste matcherna visade vi offermentalitet. Vi täckte skott, vi städade framför eget mål och vi höll undan i slutet på ett bra sätt.

Nu väntar bortaturné i Småland med matcher mot Nybro och Västervik. Andersson ger sina tankar inför helgen;

– Först och främst är det bra att komma iväg på en liten roadtrip med gruppen, det är alltid bra för gruppdynamiken. Vi får mycket tid tillsammans. Sen gäller det att förbereda oss på att det kommer gå fort därute ikväll.

– Nybro är ett skridskostarkt lag och vi kommer att behöva svara på det med vår medicin. Vilket är att åka ännu mera skridskor än våra motståndare och fortsätta att fokusera på våra beteenden. Det är vad vi alltid kan påverka.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners