Matchdag: Mora – Djurgården

Publicerad: 2024-04-06
#MIKDIF
Semifinalserien går vidare på bortais och vårt Djurgårdslag har gjort resan till Dalarna. Ställningen är 1-1 efter veckans inledande matcher på Hovet, där Mora lämnade med segern efter ett sent avgörande senast. Nu går DIF för att återta greppet. Stötta spelarna på plats eller följ matchen via TV4 Play - forza Djurgår’n!

Mora – Djurgården, 18:30 Smidjegrav Arena

Matchen är slutsåld.

Matchen sänds på TV4 Play.

Matchserien

2/4 Djurgården – Mora 3-2
4/4 Djurgården – Mora 1-3
6/4 Mora – Djurgården
8/4 Mora – Djurgården
10/4 Djurgården – Mora
12/4 Mora – Djurgården
14/4 Djurgården – Mora

Truppen

DIF gjorde under gårdagen resan till Dalarna med en trupp bestående av två målvakter, sju backar och 14 forwards. Albin Grewe, som utgick senast, är otillgänglig till spel och är kvar hemma i huvudstaden. Samma gäller den skadade duon John Norman och Adrian Carnebo.

Inbördes möten i grundserien

4/10 Djurgården – Mora 0-4
6/12 Mora – Djurgården 2-1 e.förl.
10/1 Mora – Djurgården 5-4 e.förl.
21/2 Djurgården – Mora 4-5 e.str.

Tränarkollen

Med två semifinalmatcher spelade ger Patrik Andersson sin och hela Djurgårdslagets samlade känsla;

– Att vi har mer att ge. Vi har steg i vårt egna spel att ta, och vi vill ha ett bättre spel med pucken. Sen måste vi släppa loss och våga spela ut ordentligt.

– Jag tycker att Mora utmanar oss med sin skridskoåkning. Sen är det egentligen vi själva som behöver steppa upp med vår fart och vårt spel med pucken.

Nu väntar alltså två raka bortafighter i Mora, som har sålt helt slut till kvällens inledande match. "Putte" blickar fram emot uppgiften;

– Det kommer att vara samma som vid våra två hemmamatcher med ett bra tryck. Skillnaden nu blir att det är något mer Morasupportrar på läktaren. Det är lördag, nedsläpp 18:30 och det lär bli ett jävla drag i ladan.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners