Ludvig Rensfeldt: "Vi vill avsluta med två vinster"

Publicerad: 2024-03-05
#DIFÖIK
Grundseriens allra sista hemmamatch står för dörren och Djurgården har tre poäng i sikte. Ludvig Rensfeldt blickar fram emot slutspurten, där det för den assisterande kaptenen handlar lika mycket om att vinna som att hitta den rätta känslan inför slutspelet.

50 omgångar har spelats av HockeyAllsvenskan - och i tabelltoppen är fortsatt de flesta bladen inte färdigskrivna. Med seger i lördags såg Djurgården till att klättra upp på den fjärdeplats som ger hemmaplansfördel, men bakom skuggar både Mora och Björklöven.

Den här veckan avslutas grundserien och på spelschema står dubbla matcher. Först ut väntar Östersund hemma på onsdagskvällen, innan serien stängs på bortais mot Kalmar. Två matcher som Stockholmslaget nu lägger allt fokus vid.

– Det är mycket viktiga poäng på spel. Det är bara att titta på tabellen, hur tight det är. Vi vill avsluta med två vinster här och framförallt få en bra känsla in i slutspelet, säger Ludvig Rensfeldt.

Den assisterande kaptenen har funnits med vid 49 av de 50 spelade matcherna. Från sin centerplats har "Ludde" sett DIF:s säsong ta en något svängig bana. En tung start och kamp vid de nedre strecken förbyttes till en urstark formkurva i både november, december och inledningen av januari. Därefter har resultaten pendlat och DIF kommer från en trevande period.

– Ja, en bra sammanfattning av det säsongen tycker jag. Det har varit lite så där på slutet, delvis har det att göra med att mycket folk in och ut. Vi har haft svårt att ha en kontinuitet i laget, förklarar "Ludde" och tillägger;

– Men vi har som sagt chansen nu att göra två riktigt bra matcher, sen ska vi vara redo när slutspelet börjar.

Statistiken talande: "Att ha den här tryggheten på Hovet är viktigt"

På sina 49 spelade matcher har Ludvig Rensfeldt stått för sju mål och 13 assist, något som ger sammanlagt 20 poäng. Den kloke tvåvägscentern är inne på sin tredje säsong i Djurgårdströjan och trivs med tillvaron i huvudstaden.

Samma gäller egentligen hela DIF, som gjort just hemmaspelet till en avgörande faktor. Hela 20 av 25 matcher har slutat med seger och de 59 inspelade poängen ger en redan klar seger i HockeyAllsvenskans hemmatabell.

– Supportrarnas stöd är något som vi är bortskämda med här i Djurgården. Det är grymt tryck varje gång det är match på Hovet, berömmer "Ludde" och tar en kortare paus innan han utvecklar;

– Stödet är otroligt viktigt och det säger sig självt, statistiken visar om inte annat hur mycket det betyder för oss. Sen hade vi gärna vunnit fler bortamatcher än vad vi har gjort. Men att ha den här tryggheten på Hovet är som sagt viktigt.

32-åringen nämner bortaspelet, som parallellt med det fina hemmaspelet hackat genom hela säsongen. I lördags blev det dock seger i Västerås efter en sen kvittering och avgörande via straffar. Hur mycket vändningen betydde inom spelargruppen var tydligt.

– Jättemycket! Vi hade förlorat ett antal bortamatcher i rad, så att vinna var väldigt viktigt. Så vi tar med oss de två poängen och satsar på tre imorgon, säger Rensfeldt.

I seriens sista hemmamatch väntar Östersund. Den redan kvalklara nästjumbon har under en längre tid visat en uppåtgående form, samt har vunnit två av säsongens tre tidigare möten. För DIF:s del blir uppgiften allt annat än enkel - och "Ludde" pekar ut nycklarna;

– Att vi går ut och är rejäla från start. Vi vet att Östersund förbereder sig för ett kval, de kommer också att vilja gå in med en bra känsla. Så vi måste vara redo och göra en riktigt bra match över 60 minuter!

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners