Matchdag: Karlskoga – Djurgården

Publicerad: 2024-01-17
#BIKDIF
Djurgår’n rullar västerut och inleder ikväll den HockeyAllsvenska spelveckan med bortamatch mot Karlskoga. Motståndet kommer till spel med en stark formkurva, samtidigt som Michael Holmqvists Järnkaminer jagar nya poäng i toppstriden. Stötta DIF på plats i Nobelhallen - full fart framåt!

Karlskoga – Djurgården, 19:00 Nobelhallen

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Daniel Glad blev efter helgens segermatch avstängd och missar därmed de tre kommande matcherna för DIF, som fortsatt har fyra namn på skadelistan. Det i form av Calle Odelius, Adrian Carnebo, John Norman och lagkapten Marcus Krüger. Emil Berglund klev av gårdagens träning med en känning och tränarteamet tar ut kvällens matchtrupp under onsdagen.

Formen

Djurgården: 3-2 e.str., 4-5 e.förl., 4-1, 3-0, 4-3
Karlskoga: 2-1 e.förl., 2-0, 2-1, 5-2, 1-4

Tränarkollen

Patrik Andersson blickar fram emot onsdagens bortaresa till Karlskoga och Nobelhallen;

– Det är en tuff utmaning och en tuff bortafight. "Biken" har vunnit rätt mycket på slutet, samtidigt som vi ska försöka att fokusera på våra grejer. Vi behöver komma ut med en starkare skridskoåkning och hålla oss till vår game plan.

DIF vann i lördags hemma på Hovet efter straffar, men utan att spelmässigt övertyga. Den assisterande tränaren ger sin bild av prestationen senast;

– Jag tycker inte att vi kom ut så som vi vill spela. Sett över 60 minuter gjorde vi det okej i den tredje perioden, däremot hade vi en bra tighthet i försvarsspelet. Vi kunde hålla oss kvar i matchen tack vare att vi var så pass strukturerade i defensiven. Så det gav oss chansen att vinna matchen, vilket så klart var starkt när prestationen inte var på topp.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners