Matchdag: AIK – Djurgården

Publicerad: 2023-12-27
#AIKDIF
En härlig Djurgårdsvecka i Globen tar ikväll sin början. Först ut på mellandagshockeyn är årets sista Stockholmsderby, en slutsåld rivalkamp som du följer på plats eller via TV4 Play. Nu ger vi allt för Djurgår’n, full fart framåt!

AIK – Djurgården, 19:00 Avicii Arena

Matchen är slutsåld.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Hugo Hävelid höll igår nollan när JVM startade och Djurgården har i hans ställe återigen lånat in Carl Lidö från Tyresö/Hanviken. Samtidigt har Teodor Munther gått i motsatt riktning, vilket betyder att Lidö utgör kvällens målvaktspar tillsammans med Viktor Andrén. På frånvarolistan återfinns Adrian Carnebo samt Calle Odelius, där den sistnämnde just genomgått en operation på amerikansk mark. Tränarteamet tar ut matchtruppen under onsdagen.

Formen

Djurgården: 5-1, 2-4, 4-1, 3-2, 5-3
AIK: 3-2, 2-0, 5-4 e.förl., 4-3, 3-2

Tränarkollen

Säsongens andra Stockholmsderby väntar och Avicii Arena är slutsåld inför onsdagskvällen. Patrik Andersson berättar vad han ser för typ av matchbild framför sig;

– Jag ser fram emot ett fysiskt spel med mycket skridskoåkning och bra fart. Det är ett skickligt lag som vi möter, det gäller att vi håller på disciplinen. Vi behöver fokusera på vårt eget spel.

Den assisterande tränaren har de sista budskapen till spelarna klara för sig;

– Som sagt, att fortsätta med det som vi gjort tidigare och hålla på disciplinen. Sen måste vi njuta av stunden också. Våga vara den som blir matchvinnare.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners