Matchdag: Djurgården – Leksand

Publicerad: 2023-11-15
#DIFLIF
SDHL-uppehållet är över och ikväll står Djurgår’n på hemmaisen igen. Med fyra vinster på de fem senaste matcherna pekar formkurvan uppåt för damlaget, som nu ställs mot Leksand. Spendera onsdagen på Hovet med Djurgårdsfamiljen - full fart framåt!

Djurgården – Leksand, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF kommer till spel med tio forwards, sex backar och två målvakter i matchtruppen. På frånvarolistan återfinns fortsatt Brette Pettet samt Linnea Natt och Dag, en duo som saknats en tid. Under uppehållet har totalt åtta spelare varit på landslagsuppdrag med Damkronorna respektive Tjeckien.

Formen

Djurgården: 2-1 e.str., 1-5, 1-0 e.str., 4-0, 4-1
Leksand: 2-4, 1-4, 3-1, 1-2, 1-4

Tränarkollen

Efter tio spellediga dagar återgår DIF till matchisen. Omstart i SDHL väntar med Leksand på besök, något som Rickard Hårdstam tänker följande om;

– Omstart är alltid lite spännande, då man inte riktigt vet var man står. Men träningarna har varit bra på slutet och jag har goda förhoppningar på att vi kommer göra en bra prestation mot Leksand.

– Vi har blivit tryggare med vår spelidé och blir lite bättre för varje match som vi spelar.

Huvudtränaren pekar ut de spelmässiga ingredienserna som han ser som avgörande;

– Nycklar ikväll blir att fortsätta att ta bra beslut med puck. På så sätt kan vi hitta bra vägar ur egen zon, skapa giftiga attacker i offensiv zon och vara aggressiva i vårt spel utan puck.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners