Adrian Carnebo lånas ut till Tyresö/Hanviken

Publicerad: 2024-09-02
Officiellt
Djurgården lånar ut försvararen Adrian Carnebo till Tyresö/Hanviken. Samtidigt ansluter Erik Palm, med 267 spelade matcher i Hockeyettan, i motsatt riktning på ett lån som inledningsvis sträcker sig över två veckor.

– Adrian är en framtidsspelare för Djurgården. Tyvärr fick han hela förra säsongen förstörd på grund av skada, men han har gjort stora fysiska framsteg under maj, juni, juli och augusti. 20 år gammal behöver han spela så många matcher som möjligt och vi är extremt tacksamma att vi får möjligheten att placera honom i ett av Sveriges främsta Hockeyettan-lag, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Adrian Carnebo, 20 år, går till Tyresö/Hanviken på lån. Försvararen spelade förra hösten de sex inledande HockeyAllsvenska matcherna innan skadebesvär satte stopp för säsongen. Under sommaren har Carnebo återgått i full träning och Huddingesonen har funnits med i samtliga tre försäsongsmatcher.

I motsatt riktning går samtidigt Erik Palm, som därmed återvänder till Djurgården där han tidigare spelat juniorhockey. Den Stockholmsfostrade 28-åringen har gjort åtta raka säsonger i Hockeyettan, med sammanlagt 267 spelade matcher i ligan. Palm har bland annat varit lagkapten för Visby/Roma och gick till Tyresö/Hanviken inför föregående säsong. Lånet sträcker sig till en början över två veckor.

– Vi får ett större djup i vår laguppställning och vi får känna lite på varandra. Är man en toppback i Hockeyettan är man intressant för HockeyAllsvenskt spel, så det ska bli spännande att testa Erik i våra miljöer. Det här samarbetet med Tyresö/Hanviken är väldigt viktigt för oss, betonar Wikegård.

Djurgården Hockey
Huvudpartners