Kevin Karlsson: "Visar på en styrka i gruppen"

Publicerad: 2023-12-07
#DIFVVIK
Veckan som startade hemma på Hovet ska avslutas på samma plats - och Kevin Karlsson är laddad. Med ett färskt mål i bagaget och med en uppåtgående formkurva för laget berättar försvararen här om hur DIF vänt på hösten.

Det blev visserligen förlust, men poängraden höll i sig även på onsdagskvällen. Djurgården reste då upp till Dalarna och höll jämna steg med Mora genom 64 minuter. En omställning i slutskedet av förlängningen fällde dessvärre avgörandet i fel riktning, men DIF stod innan dess för en insats som hade kunnat räckt till mer.

– Ja, jag tycker att vi gör en bra match och en bra prestation. Som sagt, hade vi varit lite effektivare i våra lägen hade vi tagit tre poäng däruppe, resonerar Kevin Karlsson.

Den 27-årige försvararen blev ensam målskytt i Djurgårdslägret i nederlaget. Med bara 24 sekunder spelat av mittperioden följde Karlsson med upp i ett anfall, serverades av Wiktor Nilsson mitt i slottet och pricksköt ledningen. Målet var Kevins tredje för säsongen och utöver det står den skridskostarke östgöten på sex assist.

– Det känns bättre och bättre. Jag försöker bara att spela utifrån det förtroendet och den istid som jag får. Det var skönt att få hänga dit en kasse igår, jag har ändå skapat en del lägen framåt i de senaste matcherna.

Borta mot Mora blev det återigen gott om speltid för Karlsson, som den senaste tiden loggat många minuter varje kväll. Med en tunn backsida och flera kollegor på frånvarolistan har Kevin fått ett allt större förtroende. Under onsdagen gick DIF även kort om forwards och bortapoängen var i och med det extra stark.

– Ja exakt, men jag tycker att även nu när vi haft ganska stor frånvaro på spelare har vi haft höga prestationer. Det visar på en styrka i gruppen att hålla den nivån fast vi är kort om folk, menar Kevin.

Hösten har vänt: "Det har hjälpt oss att höja nivån"

Efter en tung inledning på seriespelet har Djurgården mullrat igång. Förlängningsförlusten senast betyder att Stockholmslaget tagit poäng i åtta raka matcher - och sex av dessa har slutat med seger. Formkurvan har börjat att ge effekt i tabellen, men mycket jobb återstår.

– Vi har fått en större trygghet och en större tro på vårt eget spel. Känslan är att vi har skapat en bättre balans, sen fokuserar vi även mycket på vår egen prestation. Vi sätter den i första hand, Jag tycker att allt det har hjälpt oss att höja nivån, förklarar Kevin utvecklingen.

På tränarbänken har Karlsson tillsammans med övriga försvarare fått sällskap på slutet. Patrik Andersson har klivit in som ny assisterande tränare, med ansvar för just lagets backar och defensiva spel. Kevin gillar vad han sett så här långt.

– Verkligen, ”Putte” har kommit in riktigt bra. Han ger bra input och har ett lugn som sprider en trygghet till oss backar.

Nu väntar nya tag för DIF, som på fredagskvällen sätter punkt för en intensiv spelvecka. Västervik gästar huvudstaden och klockan 19:00 släpps pucken hemma på Hovet. En härlig start på helgen.

– Ja, det ska bli kul. Fredagskväll hemma på Hovet är ju alltid roligt! Vi ska försöka att komma ut med en bra energi i första och ta över matchbilden med hjälp av supportarna, avslutar Kevin.

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners