Matchdag: Djurgården – Kalmar

Publicerad: 2024-10-11
#DIFKHC
Ikväll samlar vi Djurgårdsfamiljen för att avsluta den HockeyAllsvenska spelveckan hemma mot den formstarka tabelltrean Kalmar. Slaktbaren öppnar 15:00 med uppladdning och AW och efter det tar vi fredagsfesten vidare till Hovets läktare. Sjung fram DIF på plats - full fart framåt!

Djurgården – Kalmar, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Anton Frondell gjorde comeback i onsdags. Den 17-årige forwarden spelade då sin första match för säsongen och dessutom debuterade nyförvärvet Max Krogdahl. Kvar på skadelistan finns Linus Eriksson och Arvid Costmar, som båda växlat upp sin träning och närmar sig spel. Melvin Wersäll har en bit kvar och även för försvararen August Berg kommer återkomsten att dröja. Utöver det har DIF fortsatt trion Teodor Munther, Adrian Carnebo och Arvid Bergström utlånade.

Formen

Djurgården: 3-4 e.förl., 3-2, 2-3 e.str., 5-0, 5-4
Kalmar: 3-1, 2-3, 5-3, 3-1, 1-3

Tränarkollen

Trots dubbla ledningar föll Djurgården i onsdagens bortamatch mot Södertälje, efter avgörande via förlängning. Stockholmslaget skapade mycket i offensiv väg och Michael Holmqvist sammanfattar prestationen;

– Vi kom ut på ett bra sätt och var nöjda med den första perioden, som vi verkligen tog tag i från start. Andra blev väldigt sönderryckt på grund av dålig disciplin, i tredje försökte vi åter att ta tag i det och fick även utdelning. Tyvärr lyckades vi inte knyta ihop det.

"Honken" berättar vad DIF tagit med sig till kvällens match;

– Aktiviteten, viljan att spela och sättet som vi kom ut till matchen är saker att ta med sig. Sen behöver det vara jämnare över tid. Så det finns både bra grejer och så klart grejer att jobba vidare på.

Hannes Feldin
Huvudpartners