Matchdag: Djurgården – Östersund

Publicerad: 2024-01-03
#DIFÖIK
Det nya året startar hemma på Hovet. Ikväll tar Djurgår’n emot Östersund på JK-dagen, med en närmast slutsåld kurva och över 6000 sålda biljetter. Öppna 2024 på plats med Djurgårdsfamiljen och sjung fram våra Järnkaminer!

Djurgården – Östersund, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF kommer till spel utan kapten Marcus Krüger, som utgick skadad mot AIK och väntas bli borta i ett antal veckor framöver. Forwarden Albin Grewe har fyra matcher kvar att avtjäna på sin avstängning, dessutom är försvarsduon Adrian Carnebo och Calle Odelius fortsatt på skadelistan. JVM-aktuelle målvakten Hugo Hävelid vaktade igår målet när Sverige avancerade till semifinal och saknas därför fortsatt.

Formen

Djurgården: 7-3, 1-3, 5-1, 2-4, 4-1
Östersund: 3-0, 2-10, 2-3, 3-7, 4-5 e.förl.

Tränarkollen

Globen var helt slutsåld när DIF förra fredagen gick på knock och besegrade Södertälje med 7-3. Ikväll väntar en ny publikfest - den här gången hemma på Hovet - och Michael Holmqvist försöker att sätta ord på stödet;

– Som jag sa direkt efter matchen mot Södertälje är det lätt att falla in i känslan att hockeylivet bara flyter på. Ibland är det därför värdefullt att stanna upp och känna en tacksamhet över att man får uppleva allt det här.

– Det är långtifrån alla som har förmånen att uppleva sånt här, så sug in så mycket som möjligt. Även fast det är en viktig match som du spelar förtjänar du att försöka stanna upp och ta in stämningen från publiken.

2024 inleds med match mot Östersund, som kommer från ett trendbrott samt tränarskifte. "Honken" ger sina tankar om uppgiften;

– Det är som vanligt. Vi vill fortsätta att bli bättre i spelet med puck, i våra beslut och i vår förmåga att skapa chanser. Vi ska vara jobbiga att möta, med mycket skridskoåkning i alla delar av spelet.

Hannes Feldin
Huvudpartners