Michael Holmqvist: "Äntligen dags att dra igång slutspelsresan"

Publicerad: 2024-03-17
#DIFIFB
Säsongen går in i sin avgörande del och på måndagskvällen öppnar Djurgården kvartsfinalen hemma på Hovet. Här berättar Michael Holmqvist om sina förväntningar, om lagets förberedelser och om supportrarnas betydelse.

En lång Djurgårdssäsong går mot sitt slut - och allting ska till att avgöras. Efter en höst och vinter kantad av utmaningar, klättring i tabellen och 52 tuffa grundseriematcher väntar nu det HockeyAllsvenska slutspelet. Imorgon, måndag, släpps pucken på Hovet och Michael Holmqvist är laddad.

– Känslan är att det ska bli riktigt roligt att dra igång. Det har varit bra med ett uppehåll för oss, både att kunna landa i det som varit och även att kunna ladda upp för det som nu kommer. Det känns som att det äntligen är dags att dra igång den här slutspelsresan nu!

44-åringen tog över huvudansvaret i mitten av november. Nu ska "Honken" leda DIF in i slutspelet och under veckan som gått har laget förberett sig. Den sista matchen i grundserien spelades fredag 8:e mars, något som inneburit ett längre uppehåll där fokus legat på träning.

– Vi har gått igenom våra grunder i spelet, både med och utan puck. Sen har vi lagt tid på att kolla på våra motståndare, så klart. Det är väl egentligen det som vi har jobbat med i veckan, berättar "Honken".

Inför starten hemma: "Det gäller att vi fångar upp publiken på rätt sätt - med full fart"

Det motstånd som Michael Holmqvist talar om är Björklöven. När kvartsfinalvalen genomfördes i torsdags stod det klart att Djurgården och Umeålaget ställs mot varandra på nytt, precis som i semifinalen förra våren.

Då vann DIF med 4-2 i matcher och den här säsongen har Stockholmslaget gått segrande ur tre av fyra möten. Samtidigt är det en tuff konkurrent som väntar i kvartsfinalen.

– Björklöven är ett skickligt offensivt lag, som vi först och främst behöver ha tålamod i spelet utan puck mot. Sen vill vi få in känslan att släppa loss, att vi ska gå för det. Det behövs en bra mix mellan tålamod och kaxighet, betonar "Honken".

I egenskap av sin fjärdeplacering inleder Djurgården med två raka matcher hemma i huvudstaden. Hovet öppnar upp för hockeyfest både måndag och onsdag, och totalt har närmare 12 000 biljetter sålts till de båda matcherna. Michael Holmqvist hymlar inte med publikens betydelse.

– Det är precis som det varit genom hela säsongen, stödet är grymt. Våra supportrar är jätteviktiga för oss, säger "Honken" och utvecklar;

– Sen gäller det att vi fångar upp publiken på rätt sätt, med full fart och den typ av hockey som vi vill stå för. Gör vi det får vi med oss supportrarna och då brukar det bli ett bra drag härinne.

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners