Matchdag: Djurgården – Kalmar

Publicerad: 2023-12-20
#DIFKHC
Ikväll samlar vi Djurgårdsfamiljen på Hovet och går för den sjunde raka hemmavinsten. Den senaste tidens täta matchschema går i mål med Kalmar på besök, ett motstånd som parkerar strax bakom i tabellen. Över 4500 biljetter är sålda - sjung fram Djurgår’n på plats!

Djurgården – Kalmar, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF återfår Albin Grewe efter fyra matchers avstängning. Även försvararen Daniel Glad är redo för spel efter förra veckans sjukdom, samtidigt som Teodor Munther återvänt från landslagsspel. De båda SHL-lånen Arvid Costmar och Pontus Johansson har under veckan återvänt till sina respektive klubbar och Hockeyettan-lånet Carl Lidö har även han lämnat laget. På backsidan sker en ytterligare då förändring, då Elias Degnell tillfrisknat och ersätter den nu sjuke Arvid Bergström.

Formen

Djurgården: 2-4, 4-1, 3-2, 5-3, 1-2 e.förl.
Kalmar: 3-5, 2-3, 5-3, 4-1, 3-4 e.förl.

Tränarkollen

Helgens bortaresa genom Småland resulterade i en seger och en förlust, via siffrorna 4-1 mot Nybro i fredags och 2-4 i söndags mot Västervik. Michael Holmqvist sammanfattar DIF:s roadtrip;

– Jag tar med mig de två sista perioderna mot Nybro, som jag tycker var väldigt bra. Att vi kom ut från den lite sämre första perioden och bröt matchbilden som rådde var väldigt starkt. Sånt är inte lätt.

– Sen mot Västervik är känslan att vi var med och att vi var där, men de fick 2-0 ganska snabbt. Därefter hittade vi inte en väg tillbaka så som vi gjorde två kvällar innan. Vi satte oss själva i en knepig situation och lyckades aldrig komma tillbaka, tyvärr.

Ikväll väntar match mot Kalmar hemma på Hovet, ett motstånd som Djurgården nyligen stötte på. Då blev det seger med 3-2 efter en stark vändning och "Honken" har stor respekt för gästerna;

– Kalmar är spelskickliga och vill föra en offensiv hockey. Det viktiga blir att vi ligger kvar i vårt spel och gör det fullt ut. Sen behöver vi komma upp i vår prestation jämfört med senast, så enkelt är det.

Hannes Feldin
Huvudpartners