Matchdag: Almtuna – Djurgården

Publicerad: 2024-10-18
#AISDIF
Ikväll rullar den gul-röd-blåa bussen till Uppsala och till Gränby Ishall. Bortamatch mot Almtuna sätter punkt för den HockeyAllsvenska spelveckan, med nedsläpp klockan 19:00. Följ matchen på plats eller se sändningen i TV4 Play - forza Djurgår’n!

Almtuna – Djurgården, 19:00 Gränby Ishall

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Arvid Costmar är redo för spel igen och gör ikväll comeback. Just återkomst till isen har redan Linus Eriksson stått för och centern gjorde i onsdags sin första match för säsongen. Kvar på skadelistan har DIF trion Melvin Wersäll, August Berg och Dick Axelsson som inte kom till spel senast. Dessutom befinner sig Teodor Munther, Adrian Carnebo och Arvid Bergström sedan tidigare på lån - Bergström hos just kvällens motståndare Almtuna.

Formen

Djurgården: 2-4, 4-3 e.förl., 3-4 e.förl., 3-2, 2-3 e.str.
Almtuna: 3-1, 3-6, 2-3, 3-2, 2-5

Tränarkollen

HockeyAllsvenskan har nått nio omgångar in och Djurgården står så här långt på 16 inspelade poäng. Michael Holmqvist ger sin och tränarteamets samlade bild av serieinledningen;

– Vi känner så här långt att vi har satt ett grundspel. Vi känner även att vi saknar de sista procenten för att få det att lyfta fullt ut.

– Som sagt, vi har en bra grund där vi är med i alla matcher. Vi vinner vissa matcher och vi förlorar vissa matcher. Men för att lyfta som lag vet vi att vi har en bit kvar helt enkelt.

Ikväll går bussen till Uppsala för match mot Almtuna, en uppgift som "Honken" säger följande inför;

– Först och främst jäkligt skönt och laddat att få gå ut till match så här tätt in på den förra. Det känns väldigt bra att spela igen och det är en chans för oss att göra något bra tillsammans. Så ser vi på uppgiften.

Hannes Feldin
Huvudpartners