Matchdag: Djurgården – HV71

Publicerad: 2023-10-21
#DIFHV71
SDHL-helgen hemma på Hovet startar med två matcher på lika många dagar. Först ut gästas huvudstaden av HV71, tabellgranne med endast en poäng mer på kontot. Pucken släpps 14:00 - sjung fram Djurgår’n från läktarplats!

Djurgården – HV71, 14:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF kliver in i SDHL-helgen med en del skador och skavanker som stör. I matchen senast utgick bland annat Brette Pettet, och utöver lagkaptenen finns ytterligare frågetecken inför helgens dubbla matcher.

Formen

Djurgården: 1-3, 3-1, 1-4, 2-4, 1-3
HV71: 3-7, 3-1, 4-1, 3-4 e.str., 2-5

Tränarkollen

DIF gör sig redo för att spela två matcher på lika många dagar - och Johan Schillgard välkomnar spelhelgen hemma på Hovet;

– En bra helg och en härlig utmaning väntar oss i helgen. Två tuffa matcher mot bra motstånd, vilket vi ser fram emot. För oss gäller det att steppa upp och visa att vi vill vara med och kämpa om poängen. I de senaste matcherna har vi spelat bra, men tyvärr slappnat av vissa stunder i matcherna och då blivit straffade hårt. Idag går det inte att slappna av i något byte, för då ringer det i buren och oftast får man jobba i uppförsbacke.

Med nedsläpp 14:00 idag ställs Djurgården mot HV71, ett lag som parkerar strax före i tabellen. "Schille" ger sina tankar om motståndet;

– HV71 har, likt oss, valt en annan väg och försökt satsa på yngre spelare och svenska spelare. Något som jag gillar och tycker är viktigt om vi ska vara seriösa i vår damsatsning framöver. Likt oss har HV71 gett chansen till våra svenska spelare, men med det sagt gäller det även för spelarna att ta chansen när den bjuds.

– Både vi och HV talar mycket om att tävla i varje situation på banan, vilket jag räknar med att få se av båda lagen idag. Gör vi det fullt ut är vi ett lag som kommer att bli svåra att vinna över.

Sportchefen och den assisterande tränaren kommenterar även truppläget;

– Vi har några skador som tyvärr stör oss, men desto större möjlighet för de spelare som får chansen att ta den! Är det något jag har svårt för är det ursäkter och bortförklaringar. Vi har det lag som vi har och ställer upp med, då är det fullt ös från dessa spelare som gäller och anta utmaningen.

– Vad som blir viktigt oavsett i helgens båda matcher är inställningen. Viljan att gå in i kampen och jobba hårt i 60 min.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners