Marcus Krüger: "Lär bli en annan slutspelskaraktär"

Publicerad: 2024-02-13
#DIFNIF
Efter sex veckors tålmodig väntan vid sidan av är Marcus Krüger tillbaka på isen. Här berättar kaptenen om den efterlängtade återkomsten, vad han sett av DIF från läktarplats och om slutspurten på grundserien.

Det är en glad lagkapten som svarar i telefonen. Marcus Krüger har just kommit hem från tisdagens träningspass, men parallellt med familjefokuset ligger tankarna ständigt kvar vid Hovet och Djurgården. Efter förra veckans comeback längtar Marcus efter nya utmaningar.

– Ja, det är ju lite roligare att spela än att sitta bredvid och kolla på. Det har varit skönt att vara tillbaka med grabbarna igen.

Den 33-årige centern utgick i mellandagsderbyt mot AIK, en match som spelades den 27:e december. Totalt tvingades Krüger till vila i sex veckor och han gick under den perioden miste om 14 matcher. DIF vann nio av dessa matcher och trots lagkaptenens frånvaro fortsatte klättringen i tabellen.

– De har gjort det sjukt bra! Vi har ju saknat mycket folk, men det är många andra som har klivit fram och gjort det bra istället. Det bådar gott inför framtiden, berömmer Marcus och poängterar;

– För att vara med och tampas länge i slutspelet kommer vi att behöva ett djup i laget. Det har vi visat nu att vi har.

Att ha tekningsspecialisten, frontfiguren och hela lagets kapten tillbaka är samtidigt något som många suktat efter. Comebacken skedde förra onsdagen mot Brynäs, ett intensivt klassikermöte som gick till straffar. DIF föll med 3-4 men tog revansch ett par dagar senare via seger med 3-2 över Karlskoga via förlängning.

– Två jämna och bra matcher. Det var perfekt både för laget och för mig personligen att börja med att möta serieledaren i Brynäs, där vi fick se lite var vi står. Skönt också att få en hemmamatch sen på Hovet, så nu känns som att jag är inne i det lite mera, sammanfattar Krüger den gångna veckan.

Prickade formen rätt förra våren: "Jag hoppas att vi kan göra det nu igen"

Nu har Djurgårdslaget fått ladda om via en ledig helg, den sista för laget på en förhoppningsvis väldigt lång tid. För med nio omgångar kvar att spela av HockeyAllsvenskans grundserie placerar sig DIF på fjärde plats.

Toppstriden är rekordjämn och endast en poäng skiljer till tvåan Södertälje, samtidigt som femman Mora och sexan Björklöven skuggar tätt bakom. Marcus Krüger är fullt medveten om den viktiga tid som laget nu går in i.

– Det kommer att bli ett race för att försöka ta så många placeringar som det bara går. Så det är perfekta förutsättningar inför slutspelet, med en slutspurt hela vägen. Det börjar imorgon och sen handlar det om viktiga poäng hela tiden.

Just avslutningen på serien var något som DIF lyckades väl med förra våren. Man vann då tio av de 13 avslutande matcherna, en slutspurt som tog Stockholmslaget från sjätte till fjärde plats i sluttabellen. Kapten Krüger försöker att minnas vad som låg bakom formtoppen.

– Svårt att säga… Men jag tycker att vi någonstans höjde oss några nivåer mot innan. I exakt allting egentligen. Försvarsspel, anfallsspel och spelet med puck, förklarar Krüger och fortsätter resonemanget;

– Jag hoppas att vi kan göra det nu igen och vi kommer dessutom att spela mot många av lagen runt omkring oss i tabellen. Det lär bli en annan slutspelskaraktär på matcherna, speciellt ju viktigare poäng som står på spel. Alla vet att man kan stöta på varandra igen bara några veckor senare i ett slutspel också.

Näst på tur väntar hemmamatch mot Nybro på onsdagskvällen. Djurgårdsfamiljen gör sig redo att fira alla hjärtans dag tillsammans på Hovets läktare, samtidigt som spelarna laddar för att jaga nya viktiga poäng. Med två matcher under bältet sedan återkomsten räknar Marcus Krüger ner timmarna till nedsläpp.

– Kul att spela på Hovet igen, det är alltid en bra känsla där. Förhoppningsvis kan vi spela bra, så som vi gjort hemma under de senaste månaderna, avslutar kaptenen.

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners