Matchdag: Kalmar – Djurgården

Publicerad: 2023-10-21
#KHCDIF
Revanschjakt väntar när Djurgår’n ikväll kliver ut på Smålandsisen. Klockan 18:00 släpps pucken i Kalmar, en chans för Stockholmslaget att resa sig från onsdagens nederlag. Du följer matchen på plats i Hatstore Arena eller via TV4 Play - full fart framåt!

Kalmar – Djurgården, 18:00 Hatstore Arena

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Djurgården kom i onsdags till spel utan Axel Andersson, Emil Berglund, John Norman och Marcus Krüger. Även Adrian Carnebo, som spelade med J20 föregående helg, har skadekänningar. Tränarteamet har meddelat att man inte förväntar sig ha någon av spelarna tillbaka till kvällens match. Pontus Johansson, som lånats in för en kortare period, finns fortsatt tillgänglig.

Formen

Djurgården: 4-7, 4-3, 0-2, 1-4, 0-4
Kalmar: 1-2 e.str., 3-9, 2-3, 5-4 e.förl., 3-2

Tränarkollen

Det såg länge bra ut borta mot Brynäs i onsdags, men i slutperioden tappade DIF totalt och 4-2 förvandlades till 2-7. Michael Holmqvist analyserar vad som föranledde raset;

– Känslan när vi tittar tillbaka på matchen är att vi spelar två bra perioder, där vi ligger rätt i banan. Sen är det spelet med pucken som behöver komma upp. Man ställs alltid inför svåra beslut när man har pucken och att avgöra vad som är rätt beslut i just den situation man är i - och vilket beslut som är bäst för laget - är vad vi behöver justera.

Nu väntar ny bortamatch och "Honken" ger sina tankar inför att möta Kalmar;

– Vi har fortsatt att arbeta med vårt sätt att spela. I de senaste matcherna har vi trots allt presterat bra hockey mot Södertälje och fått ihop två bra perioder mot Brynäs. Sen måste vi lära oss något och gå vidare från den tredje perioden senast.

– Nu är det ny match och fullt påslag som gäller. Vi möter ett bra lag som spelar på hemmaplan en lördagskväll, så det kommer att vara tryck och vi behöver vara redo från start.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners