Melvin Wersäll: "Det är bara magiskt!"

Publicerad: 2024-01-30
#DIFVIK
19 år ung har han redan tagit Hovet, HockeyAllsvenskan och hela Djurgårdsfamiljen med storm. Melvin Wersäll blickar tillbaka på en oväntat snabb resa - och framåt mot tre viktiga matcher inom loppet av fem dagar.

– Det blir en rolig och intressant vecka! Vi kommer från en förlust mot Tingsryd som vi inte är nöjda med. Nu vill vi självklart steppa upp direkt och vinna över Västerås, inleder Djurgårdens yrväder.

Med hög fart på skridskorna, mycket energi i sitt spel och en stor dos av kaxighet har Melvin Wersäll satt sitt namn på hockeykartan. 19-åringen debuterade i herrlaget redan förra säsongen, men då blev det mest sporadisk istid fördelat på sammanlagt sex matcher. Det är istället först den gångna hösten som genombrottet kommit.

Efter att ha fått känna på både tränings- och matchsituationer mer och mer spelade Melvin relativt snabbt till sig en fast plats i laguppställningen. Den 22:a november kom det historiska första målet i hemmasegern över Karlskoga - och därifrån har det rullat på. I dagsläget står Wersäll noterad för 22 spelade matcher, samt fyra gjorda mål.

– Det har varit oerhört kul att ta klivet upp i herrlaget. Jag fått spela många matcher och dessutom göra några mål, och jag trodde inte det här innan säsongen började. Det är bara magiskt!, berättar Melvin entusiastiskt.

– Allting går så klart lite fortare häruppe, jag behöver ta snabba beslut på isen. Sen är så klart publiken också en stor skillnad.

Just publiken var i fredags en stor faktor när Djurgården kämpade hem tre starka poäng på Hovet. Serieledande Brynäs besegrades då med 3-0, något som var en fin uppföljning till bortavinsten två dagar innan mot Björklöven med 6-4. Även om veckan avslutades i dur i Smålands skogar kan Melvin se tillbaka på två starka laginsatser.

– Ja, det var två riktigt bra matcher mot två topplag som vi gick vinnande ur. Det var riktigt starkt av oss. Nu handlar det bara om att bygga vidare på det framåt.

Spelat mycket med Rensfeldt och Brodin: "Två riktiga ledare som leder med ett gott exempel"

Under sina månader i Djurgårdströjan har Melvin Wersäll fått testa på olika typer av formationer. Senast bildade junioren en kedja tillsammans med Fredrik Schlyter och kompisen Victor Eklund, men i de allra flesta matcherna har omgivningen bestått av Ludvig Rensfeldt och Daniel Brodin. En rutinerad duo som ofta klickat fint med den energiska 19-åringen.

– Båda är grymma hockeyspelare. De ger mig hela tiden småtips på vad jag kan göra bättre, men påminner mig också om vad jag gör bra. Det är två riktiga ledare både på och utanför isen som leder med ett gott exempel, säger Melvin och berömmer duon.

För egen del har det hittills blivit en säsong som tagit en helt annan riktning än vad han hade trott. Spel med J20-laget har bytts ut till publikfester på Hovet, bortaresor på vägarna och en toppstrid i HockeyAllsvenskan. Men att kliva ut inför tusentals supportrar på hemmais är än så länge inte något som Melvin vant sig vid.

– Nej, det är lika speciellt varje gång. Jag ryser när jag står där i tunneln och hör publiken sjunga, ibland även under matcherna. Det gäller att ta vara på det, för jag vet inte vilken gång som kan vara den sista. Jag hoppas få spela här många år till för det är en sån underbar känsla, berättar Stockholmssonen.

Imorgon går jakten i tabelltoppen vidare för DIF. En intensiv vecka med tre nya matcher ska ta sin början - och först ut väntar Västerås hemma på Hovet. Djurgården söker revansch efter höstens hemmaförlust mot samma motstånd och Melvin Wersäll vet vad som gäller.

– Det är det vanliga. Komma ut hårt, ta puckarna mot mål och jobba för varandra. Vi ska tävla ute på isen!

Har du inte säkrat din plats till Hovet än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners