John Norman: "Det gäller att ha tålamod i spelet"

Publicerad: 2023-12-29
#DIFSSK
Året ska avslutas med en gul-röd-blå fest och hela Djurgårdsfamiljen samlad. John Norman blickar fram emot fredagskvällen i Globen, som kommer att vara slutsåld när DIF jagar revansch. Läs intervjun med matchens profil här.

För allra sista gången 2023 ska pucken släppas. Djurgården stänger igen såväl året som mellandagarna i Avicii Arena, med Södertälje som motståndare i en klassisk duell. Läktarna kommer att färgas i gult, rött och blått och läktarna väntas bli helt slutsålda.

– Det blir riktigt kul! Speciellt kul med så mycket publik och det kommer att bli riktigt bra drag. Det är sådana här matcher som man älskar att spela, konstaterar John Norman.

Den 32-årige centern är precis som hela DIF laddad för upprättelse. Onsdagens Stockholmsderby mot AIK slutade i en mycket bitter förlust, sedan Djurgården fallit med siffrorna 1-3. Två raka mål bakåt i mittperioden sänkte laget, som trots 40 skott på mål inte fick till det framåt.

– Känslan är att vi hade lika gärna hade kunnat vunnit, men vi hade också kunnat spela mycket bättre. Fokus ikväll blir därför att spela bättre och ha mera attack på kassen. Skapa oreda framför deras mål, helt enkelt, betonar John.

Derbyförlusten till trots kommer DIF från en fin period. Michael Holmqvists lag kommer ikväll till spel med tio vinster på de 14 senaste matcherna, en höstpush som gett effekt.

Djurgården har klättrat i tabellen och är med i toppstriden inför den vår som tornar upp sig. Såväl spel som målproduktion har lossnat, något som John har sin förklaring till.

– Det blir ett självförtroende som byggs av att vinna matcher. Jag tycker att många spelar med en stor tro och med ett lugn med pucken. När vi har varit så här intensiva, som vi varit i många av matcherna, blir vi jobbiga att möta och det kommer att vara en nyckel framåt.

"Vi har ett riktigt bra lag, ska bara fortsätta resan"

För egen del har hösten blandat och gett för John Norman. Den rutinerade centern har haft fortsatt otur med skador, främst i form av en smäll mot knäet som höll honom borta en längre tid. Nu är dock Norman tillbaka och han står efter 16 spelade matcher på fyra mål och sex assist.

– Det känns bra nu, det är alltid segt att vara borta. Kul att vara tillbaka och spela, nu måste jag fortsätta så och bli ännu bättre.

Stockholmssonen vände förra sommaren tillbaka till Djurgården, där karriären tog fart som juniorspelare. John ser tillbaka på de dryga 18 månader som passerat sedan hemkomsten.

– Framförallt har det varit roligt att vara hemma igen och spela framför all publik och spela hemma i Stockholm. Förra säsongen var rolig, men så klart tungt att torska den sista matchen, berättar John och fortsätter;

– Nu gör vi ett nytt försök i år. Vi har ett riktigt bra lag och börjar att få ihop det mer och mer. Så vi ska bara fortsätta resan, förhoppningsvis tar vi oss upp till SHL.

På fredagskvällen kliver nummer 37 ut på Globens is för att avsluta året tillsammans med sitt lag. Södertälje står för motståndet, ett lag som gått väldigt starkt på slutet och som parkerar strax före i tabelltoppen. Säsongens två tidigare matcher har slutat med dubbla Djurgårdsvinster (4-3 och 3-1) och John Norman tror sig veta vad för typ av utmaning som väntar.

– Jag tror att det blir riktigt intensivt. De gillar att åka skridskor, vi gillar att åka skridskor, de sätter press och vi sätter press. Det kan nog bli en sån typ av match med mycket fart, men det kan nog också bli lite låst under vissa stunder. Så det gäller att ha tålamod i spelet, avslutar matchens profil.

Har du inte säkrat din plats till Avicii Arena än? Köp biljetter till matchen här.

Hannes Feldin
Huvudpartners