Motioner till årsmöte i Djurgårdens IF Ishockeyförening

Publicerad: 2024-06-13
Årsmöte
Kommande tisdag, den 18:e juni, håller Djurgårdens IF Ishockeyförening sitt årsmöte vid Tele2 Arena. Här följer samtliga de motioner som inkommit till styrelsen inför årsmötet med tillhörande kommentarer.

Är du medlem i Djurgårdens IF Ishockeyförening och vill delta, antingen fysiskt eller digitalt, på årsmötet? Missa inte att föranmäla dig - information har gått ut via mail.

Motion 1

Motionär: Tomas Hedlund

Ämne: Införande av Gult Alternativt Matchställ för Djurgården Hockey

Bakgrund

Att spela i föreningens färger är av stor betydelse för Djurgården Hockeys identitet och sammanhållning. Traditionellt har Djurgården spelat sina hemmamatcher i blått (några få säsonger i rött) samt i vitt på bortaplan. Nu en möjlighet att ytterligare stärka vår visuella profil och föreningens varumärke genom att introducera ett gult alternativt matchställ.

Förslag

Jag föreslår att Djurgården Hockey utvecklar och inför ett gult alternativt matchställ, inspirerat av den gula färgen som används av NHL-laget Nashville Predators. På sikt skulle det också vara fördelaktigt om föreningen utvecklade matchtröjor som representerar alla klubbens färger: gult, rött och blått.

Motivering

Identitet och Synlighet: Att ha ett gult alternativt matchställ skulle förstärka Djurgårdens identitet och skapa en unik visuell profil som skiljer oss från andra lag. Gult är en stark och iögonfallande färg som kommer att göra vårt lag mer synligt både på hemmaplan och bortaplan.

Tradition och Förnyelse: Genom att använda den gula färgen, som redan ingår i klubbens färgpalett, kombinerar vi tradition med förnyelse. Detta visar respekt för föreningens historia samtidigt som vi anpassar oss till dagens sportkultur.

Långsiktig Strategi: På sikt bör Djurgården Hockey också sträva efter att presentera matchtröjor som representerar alla klubbens färger - gult, rött och blått. Detta kan inkludera specialutgåvor och jubileumströjor, vilket ytterligare kan stärka klubbens varumärke och tilltala fansen.

Avslutning

Att införa ett gult alternativt matchställ är ett strategiskt steg för att stärka Djurgården Hockeys identitet, synlighet och flexibilitet. Genom att ta inspiration från Nashville Predators kan vi säkerställa att det nya stället är både attraktivt och funktionellt. Jag föreslår därför att årsmötet beslutar om att Djurgården Hockey ska ta fram ett gult alternativt ställ och på sikt utveckla matchtröjor som representerar klubbens färger: gult, rött och blått.

Jag ser fram emot att detta förslag diskuteras och röstas om vid årsmötet.

Sammanfattning: Förslag att Djurgården Hockey ska införa ett gult alternativt matchställ och på sikt utveckla matchtröjor som representerar alla klubbens färger: gult, rött och blått.

Styrelsens bedömning: Vi ser värdet i att utveckla vår visuella profil och varumärke, men;

  • Ekonomi: Vår nuvarande ekonomi tillåter inte införandet av ett tredje matchställ. Kostnaderna för design, tillverkning och underhåll är för höga.
  • Behov: Vi ser inget akut behov av ett tredje matchställ. Vårt nuvarande system med blått och vitt fungerar väl.

Styrelsens förslag till beslut: Styrelsen yrkar avslag på motionen. Vi uppskattar intentionen och kommer oavsett beslut att hålla förslaget i åtanke för framtida överväganden när vår ekonomiska situation tillåter det. 

Motion 2

Motionärer: Elisabeth Andersson och Tomas Hedlund

Ämne: Djurgården Hockey ska äga sina nyheter

Bakgrund

Djurgården Hockey är en förening med en lång och stolt historia, och dess medlemmar är kärnan i dess framgång. Medlemmarna engagerar sig inte bara genom att delta i evenemang och matcher, utan också genom att följa föreningens utveckling och nyheter. Det är därför av yttersta vikt att information om föreningens verksamhet, spelare och nyheter är lättillgänglig för alla medlemmar.

För närvarande tvingas medlemmarna prenumerera på externa sajter, såsom HockeyNews, för att få tillgång till uppdateringar och nyheter om Djurgården Hockey. Detta är inte bara opraktiskt utan också orättvist mot de medlemmar som förväntar sig att deras medlemskap inkluderar tillgång till all relevant information om föreningen.

Förslag

Vi föreslår att Djurgården IF Ishockeyförening ska äga och publicera alla sina nyheter på den officiella hemsidan https://www.difhockey.se/. Detta inkluderar men är inte begränsat till:

1. Matchrapporter och analyser: Detaljerade rapporter och analyser från alla matcher.

2. Intervjuer med spelare och tränare: Exklusiva intervjuer och insikter direkt från laget.

3. Nyheter om föreningens verksamhet: Information om föreningens olika aktiviteter, möten och beslut.

4. Uppdateringar om spelarövergångar och kontrakt: Snabba och korrekta uppdateringar om spelarövergångar, kontrakt och andra relaterade nyheter.

Motivering

1. Tillgänglighet och transparens: Genom att publicera alla nyheter på den officiella hemsidan säkerställs att alla medlemmar har lika tillgång till information. Detta ökar transparensen och främjar ett starkare förtroende mellan föreningen och dess medlemmar.

2. Medlemsvärde: Ett av de viktigaste värdena för medlemskap i Djurgården Hockey är tillgången till aktuell och relevant information. Genom att centrera all kommunikation på den officiella hemsidan förbättras medlemsupplevelsen avsevärt.

3. Föreningsidentitet: Genom att ha all information samlad på en plats stärker vi föreningens identitet och varumärke. Det blir tydligare att Djurgården Hockey är källan till all information om vår förening, vilket även kan bidra till att locka fler medlemmar och supportrar.

4. Kostnadseffektivitet: Att förlita sig på externa nyhetssajter innebär ofta kostnader för medlemmarna. Genom att föra över all information till den officiella hemsidan kan vi minska dessa kostnader och erbjuda ett mer kostnadseffektivt alternativ för medlemmarna.

Avslutning

Med tanke på ovanstående fördelar föreslår vi att Djurgården IF Ishockeyförening ska ta kontroll över sin nyhetsförmedling och publicera all relevant information och nyheter direkt på den officiella hemsidan https://www.difhockey.se/. Detta kommer att stärka relationen mellan föreningen och dess medlemmar, öka transparensen och säkerställa att all information är lättillgänglig för alla medlemmar.

Vi ser fram emot att detta förslag diskuteras och röstas om vid årsmötet.

Sammanfattning: Förslag att alla nyheter ska publiceras på vår officiella hemsida för att öka tillgängligheten och transparensen.

Styrelsens bedömning: Vi håller med om vikten av att medlemmar har tillgång till aktuell information. Att samla nyheter på en plats skulle öka transparensen och förbättra medlemsupplevelsen, men;

  • Resurser: Vi har begränsade ekonomiska och personella resurser för att kunna matcha externa nyhetssajter.
  • Faktabaserad rapportering: Vi kan inte spekulera utan måste förhålla oss till bekräftad information vilket gör att nyheter kommer att komma ut i externa kanaler före våra egna.

Styrelsens förslag till beslut: Styrelsen yrkar avslag på motionen. Våra resurser tillåter inte en sådan omfattande nyhetsförmedling. Vi kommer dock att fortsätta förbättra vår kommunikation via hemsidan och våra sociala kanaler.

Motion 3

Motionär: Tomas Hedlund

Ämne: Utnämning av Kaarel Lehiste till Hedersordförande i Djurgården Hockey

Bakgrund

Kaarel Lehiste har varit en central figur i Djurgården Hockey under många år. Hans engagemang och ledarskap har varit avgörande för föreningens framgång och utveckling.

Kaarel Lehiste har bidragit med sin tid och kompetens som ordförande i föreningen under tio år och har suttit i styrelsen i ytterligare nio år. 2022 lämnade han sin post som ordförande, och det är nu dags att erkänna hans insatser på ett bestående sätt.

Förslag

Jag föreslår att Djurgårdens IF Ishockeyförening utnämner Kaarel Lehiste till hedersordförande, alternativt hedersledamot av styrelsen, för hans långvariga och betydelsefulla insatser för föreningen.

Motivering

1. Långvarig tjänstgöring och engagemang: Kaarel Lehiste har tjänstgjort i föreningens styrelse under 19 år, varav tio som ordförande. Hans kontinuerliga engagemang och hängivenhet har varit ovärderliga för föreningen.

2. Ledarskap och framgång: Under hans tid som ordförande har föreningen uppnått betydande framgångar både på och utanför isen. Hans ledarskap har varit en bidragande faktor till föreningens framsteg och stabilitet.

3. Vision och utveckling: Kaarel Lehistes visionära tänkande och strategiska beslut har varit avgörande för föreningens långsiktiga utveckling. Han har bidragit till att bygga en stark grund för framtida framgångar.

4. Förtjänstfulla insatser: Att utnämna honom till hedersordförande eller hedersledamot av styrelsen är ett sätt att visa uppskattning för hans förtjänstfulla insatser och att bevara hans arv inom föreningen.

5. Fortsatt stöd och rådgivning: Som hedersordförande eller hedersledamot skulle Kaarel Lehiste kunna fortsätta att stödja föreningen med sin erfarenhet och expertis, vilket skulle vara en tillgång för den nuvarande och framtida styrelsen.

Avslutning

Med tanke på Kaarel Lehistes omfattande bidrag till Djurgården Hockey, både som ordförande och styrelseledamot, är det högst lämpligt att erkänna hans insatser genom att utnämna honom till hedersordförande, alternativt hedersledamot av styrelsen. Detta skulle inte bara vara ett erkännande av hans förflutna insatser utan också en symbol för hans fortsatta betydelse för föreningen.

Jag ser fram emot att detta förslag diskuteras och röstas om vid årsmötet.

Sammanfattning: Förslag att utnämna Kaarel Lehiste till hedersordförande i Djurgården Hockey.

Styrelsens förslag till beslut: Styrelsen har själva redan föreslagit att till årsmötet, den 18:e juni 2024, föreslå Kaarel Lehiste som hedersordförande i Djurgårdens IF Ishockeyförening.

Motion 4

Motionär: Suzanne (Suz) Wilén

Ämne: Förslag på förbättrade medlems- och säsongkortsinnehavarförmåner

Bakgrund:

Djurgårdens IF Ishockeyförening har en lång och stolt tradition med en stark och lojal supporterbas. För att ytterligare stärka relationen mellan föreningen, dess medlemmar och säsongkortsinnehavare och sponsorer föreslår jag följande initiativ:

Sponsorträffar specifikt för medlemmar och säsongskortsinnehavare: Detta ger medlemmar och säsongkortsinnehavare möjlighet att träffa och interagera med föreningens sponsorer, vilket kan leda till ett djupare engagemang och en bättre förståelse för föreningens ekonomiska struktur. Detta skulle kunna vara ett tillfälle för sponsorerna att nätverka och även att sponsorerna får visa upp sig för oss medlemmar och säsongare.

Gratis säsongshalsduk till säsongkortsinnehavare: Som ett sätt att belöna och uppmuntra lojalitet ska säsongkortsinnehavare få en gratis säsongshalsduk. Detta skulle inte bara fungera som en uppskattning utan också bidra till att stärka gemenskapen..

Event för säsongkortsinnehavare och medlemmar: Regelbundna evenemang, som träffar med spelare, tränare och andra nyckelpersoner inom föreningen, kan bidra till att skapa starkare band mellan föreningen och dess stödgrupper. Dessa evenemang kan inkludera frågestunder och andra interaktiva aktiviteter

Att-satser:

Att Djurgårdens IF Ishockeyförening organiserar regelbundna sponsorträffar exklusivt för medlemmar och säsongkortsinnehavare för att stärka relationerna och öka engagemanget.

Att Djurgårdens IF Ishockeyförening tilldelar varje säsongkortsinnehavare en gratis säsongshalsduk som ett tecken på uppskattning och för att öka klubbkänslan.

Att Djurgårdens IF Ishockeyförening arrangerar regelbundna event för säsongkortsinnehavare och medlemmar, inklusive träffar med spelare och andra nyckelpersoner inom föreningen, för att främja en närmare relation och ökat engagemang.

Genom att implementera dessa förslag kan Djurgårdens IF Ishockeyförening ytterligare stärka banden med sina mest hängivna supportrar och skapa en ännu starkare gemenskap kring laget.

Sammanfattning av förslag:

  1. Regelbundna sponsorträffar för medlemmar och säsongkortsinnehavare.
  2. Gratis säsongshalsdukar till säsongkortsinnehavare.
  3. Regelbundna event med spelare och nyckelpersoner.

Styrelsens förslag till beslut: Styrelsen yrkar avslag på motionen. Vi håller med om vikten av att stärka relationerna, men ser praktiska och ekonomiska utmaningar.

Specifika bedömningar:

  • Sponsorträffar

Problem: Svårt att hantera med 8 000 medlemmar och 2 800 säsongkortsinnehavare.

Lösning: Integrera sponsorer med medlemmar och säsongkortsinnehavare på arenan under matcher.

  • Gratis säsongshalsdukar

Problem: Betydande kostnad.

Lösning: Undersöka rabatterade halsdukar eller andra klubbprodukter.

  • Event för säsongkortsinnehavare och medlemmar

Problem: Begränsade resurser.

Åtgärd: Fortsätta arrangera event inom våra resurser.

Vi tar oavsett beslut till oss idéerna och arbetar för att förbättra förmånerna inom våra ramar.

Styrelsen
Huvudpartners