Matchdag: Leksand – Djurgården

Publicerad: 2024-09-08
#LIFDIF
Den härliga Djurgårdsveckan avslutas med match borta på Dalaisen. Damlagets försäsong går i mål och i genrepet väntar seriekonkurrenten Leksand. Pucken släpps klockan 15:00 i Tegera Arena - forza DIF!

Leksand – Djurgården, 15:00 Tegera Arena

Köp biljetter till matchen här.

Truppen

DIF reser till Leksand med exakt samma trupp som i onsdag. Lia Leiderö Palmlöv väntas starta i mål, med Ida Boman som backup. Rickard Hårdstam och Robin Lotthagen har i övrigt utlovat en del ändringar i kedjorna där man testar lite nya konstellationer. Duon Brette Pettet och Maddie Posick saknas alltjämt, men reser inom kort till Sverige för att ansluta till laget.

Försäsongsresultaten

Djurgården: 1-0, 1-5, 3-0
Leksand: 0-5

Tränarkollen

Rickard Hårdstam delar med sig av hur tankarna går inför försäsongens fjärde och sista match;

– Precis som senast; fortsätta att jobba med vårt sätt att spela. Det är fortfarande det som gäller. Vi tycker att vi har en bit kvar, för även om vi inte släpper in så mycket mål behöver vi bli bättre i spelet utan puck. Sen vore det även skönt att skapa lite längre anfall idag.

Det blev seger tidigare i veckan för DIF, som nollade Brynäs på bortais med siffrorna 1-0. Men trots den imponerande vinsten ser Hårdstam delar i spelet som behöver utvecklas;

– Jag tycker inte att vi gjorde någon direkt bra match mot Brynäs. Ida var grym i kassen - och det räddade oss. Vi släppte till alldeles för mycket öppna avslut, det måste vi rätta till.

– Vi hittade ändå ett sätt att jobba hårt i den matchen, som vi kanske inte gjorde mot SDE. Det kändes skönt och det tar vi med oss. Sen är det som sagt saker som vi vill förbättra, vi har både offensiva och defensiva förbättringspotentialer egentligen överallt.

Hannes Feldin
Huvudpartners