Matchdag: HV71 – Djurgården

Publicerad: 2023-12-19
#HV71DIF
Ikväll återstartar SDHL efter landslagsuppehållet och DIF gästar HV71 i Husqvarna Garden. Efter trendbrottet förra söndagen hemma på Hovet går Stockholmslaget för nya poäng, samt för att hänga på i tabellens toppskikt. Stötta spelarna på plats eller följ matchen via TV4 Play - framåt Djurgår’n!

HV71 – Djurgården, 18:00 Husqvarna Garden

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har under den senaste veckan haft en rad spelare uttagna till landslag. Truppen är nu åter samlad och i de senaste matcherna har samtliga 22 spelare funnits uttagningsbara, men i segern senast utgick Sara Säkkinen med skada. Tränarteamet har inte meddelat några övriga förändringar till kvällens match.

Formen

Djurgården: 4-1, 2-4, 2-3 e.förl., 3-5, 3-1
HV71: 0-2, 2-3 e.str., 1-4, 2-4, 1-6

Tränarkollen

Ikväll ställs DIF mot HV71 på bortais, en match som ursprungligen skulle ha spelats i slutet av november. En olycklig skada på motståndarnas kapten Sanni Hakala avbröt då matchen efter några minuter och Johan Schillgard säger följande inför kvällen;

– Vi vet att det kommer att vara känslosamt, men samtidigt är det nya förutsättningar och en match som ska spelas. Vad gäller det sportsliga kommer det att bli en svår veckomatch som båda lagen är sugna på att vinna. Efter vår senaste vinst hemma vill vi fortsätta med tre poäng även borta.

– Vi kommer fortsatt att fokusera på vårt spel och hur vi hanterar pucken inom laget. Vi vill även se samma kamp och tävlingsinställning som vi haft i många matcher nu på slutet, även om det inte alla gånger blivit full pott. Har vi rätt inställning från start ska det gå bra mot HV71. Vår styrka är trots allt lagets goda moral och glöd ute på banan från målvakt, backar och forwards.

Sportchefen riktar därefter en hyllning till kvällens motståndare;

– Vi vill även passa på att ge HV71 en eloge för hur vi tillsammans som lag stöttat varandra efter vår senaste match. För någonstans är hockey bara en ”lek” med ett mänskligt ansikte som påverkar spelare och ledare mer än man kanske tror. Hockey är mycket för många, men inte mer än att man som individ ska kunna må bra och hantera vardagen.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners