Linda Vocetková, Tereza Plosová och Hana Haasová förlänger med Djurgården

Publicerad: 2024-06-13
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att Linda Vocetková, Tereza Plosová och Hana Haasová förlänger med föreningen. Den tjeckiska forwardstrion imponerade under sitt första år på Hovet och blir nu kvar i DIF på varsitt kontrakt till 2025.

– Alla tre är unga, utvecklingsbara och drivna. De visade redan förra säsongen att de tog stora steg framåt. Det är grymt kul att de är med på resan med vårt unga lag och de passar perfekt in i vår kravprofil, kommenterar Djurgårdens sportchef Rickard Hårdstam.

Linda Vocetková, 17 år, Tereza Plosová, 17 år, och Hana Haasová, 20 år, väljer en fortsättning i Djurgårdströjan. Den tjeckiska trion gjorde flytten till huvudstaden och till Hovet föregående sommar. Vocetková och Plosová lämnade då spel i hemlandet bakom sig, medan Haasová kom med två års erfarenhet av spel i SDHL.

Väl i DIF stod samtliga tre forwards för en stark säsong, präglat av ett imponerande spel. Unge Plosová växte tidigt ut till en av lagets mest pålitliga poänggörare, samtidigt som den tre år äldre Haasová slutade tvåa i den interna skytteligan med sina tolv mål. För Vocetkovás del blev det två mål i grundserien för den talangfulla forwarden som är född 2007. Till hösten återvänder nu alltså trion, för att representera Djurgården även över kommande säsong.

– Det är tre härliga spelare som skiljer sig lite åt i sin hockey. Hana går in med stark attityd i varje match, Plosová sitter inne på en enorm spets och Linda är väldigt hårt arbetande över hela banan. De bidrar på sina egna sätt till laget, förklarar Hårdstam.

För tillfället befinner sig Linda Vocetková, Tereza Plosová och Hana Haasová hemma i Tjeckien. Trio bedriver där sin försäsongsträning samtidigt som DIF:s svenska spelare tränar gemensamt i ytterligare ett par veckor innan sommaruppehållet.

Djurgården Hockey
Huvudpartners