Matchdag: Tingsryd – Djurgården

Publicerad: 2023-09-29
#TAIFDIF
Den HockeyAllsvenska spelveckan avslutas i Tingsryd. Smålandsturnén är framme vid sin andra destination med Dackehallen som spelplats - och Djurgår’n går ikväll för tredje raka segern. Stötta spelarna på plats eller följ matchen i TV4 Play.

Tingsryd – Djurgården, 19:00 Dackehallen

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har samma spelare att tillgå som i onsdags. Enda avbräcken är Calle Odelius, som fortsatt är hos New York Islanders, och Axel Andersson, som har två matcher kvar på sin avstängning. Unge Arvid Bergström har rest med laget för veckans road trip.

Formen

Djurgården: 3-2 e.förl., 5-3
Tingsryd: 4-2, 1-4

Tränarkollen

Det blev seger i onsdags - men den satt hårt inne. Borta mot Västervik hämtade DIF upp dubbla underlägen innan laget avgjorde i förlängning, en insats som Johan Garpenlöv inte uppskattade;

– Vi gick ner några procent, det var för många spelare som inte var i rätt tillstånd när pucken släpptes. Det satte oss i en står situation, där vi fick börja matchen med att jobba bakifrån för att få ihop vårt spel. Sen tycker jag att i andra började vi så smått att hitta rätt och få matchen att väga över till vår fördel.

– I tredje tog vi över, kom tillbaka dubbla gånger och tog segern i övertiden. Jag är jätteglad över att vi vann och att vi visade moral och karaktär ännu en gång. Men jag är inte nöjd över starten.

Stockholmslaget stannade kvar i Västervik efter matchen och reste igår vidare till Växjö, innan kvällens match mot Tingsryd. "Garpen" förklarar upplägget;

– Ja, vi tränade i Västervik en timme igår på morgonen. Sen tog vi bussen ner till Växjö och bodde över. Många av killarna såg på hockey på kvällen. Idag åker vi ner till Tingsryd och morgontränar, spelar match och rullar hem.

Huvudtränaren förutspår en liknande match ikväll som den senast;

- Det kommer att bli samma uppgift som mot Västervik, det har massor med likheter. Vi kommer att bli ställda inför samma typ av matchbild och för oss handlar det om att vara påslagna direkt. Sen tar vi det därifrån.

Tävla digitalt med "Supportern"

Tävla digitalt på matchdagen med "Supportern" hos Svenska Spel och stötta Djurgården Ungdom.

Hannes Feldin
Huvudpartners