Matchdag: Djurgården – AIK

Publicerad: 2023-10-25
#DIFAIK
Säsongens första Stockholmsderby i HockeyAllsvenskan är här. Ikväll samlar vi Djurgårdsfamiljen i ett slutsålt Avicii Arena och färgar läktarna gult, rött och blått. Kom i tid till arenan - och har du inte biljett sänds matchen även på TV4 Play.

Djurgården – AIK, 19:00 Avicii Arena

Ett fåtal biljetter finns kvar.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

DIF har under veckan haft samtliga spelare i träning på is. Försvarsduon Pontus Johansson och Oscar Lundin är kvar i truppen på lån från Frölunda respektive Tyresö/Hanviken. Tränarteamet kommer att ta beslut om matchtruppen under dagen.

Formen

Djurgården: 3-6, 4-7, 4-3, 0-2, 1-4
AIK: 3-2, 3-4 e.str., 3-8, 2-1, 3-4 e.förl.

Tränarkollen

Säsongens första derby väntar och Avicii Arena går mot helt slutsålda läktare. Johan Garpenlöv delar med sig av sina tankar;

– Det är många tankar naturligtvis. Nummer ett är att det här är en av matcherna under säsongen som man längtar efter att få spela, nummer två har vi revansch att kräva för att komma tillbaka från några förluster.

– Sen känner vi också att det här kan vara ett bra läge för oss att jobba till oss en vinst, ta ny fart och bygga upp en streak.

Huvudtränaren berättar vad laget och tränarteamet förberett sig på för typ av matchbild;

– Det är ju derby och det kommer alltid att var krävande spelmässigt.  AIK kommer att gå fullt ut, vi kommer att gå fullt ut och det kommer att bli många tuffa närkamper över hela banan. Det blir mycket känslor och vi ska hantera det för att gå vinnande ur det här.

Hannes Feldin
Huvudpartners