Matchdag: Djurgården – Mora

Publicerad: 2023-10-04
#DIFMIK
Ikväll samlar sig Djurgårdsfamiljen för match hemma på Hovet igen. Mora gästar huvudstaden med nedsläpp klockan 19:00 och Djurgår’n har siktet inställt på sin fjärde raka seger. Sjung fram spelarna från läktarplats - full fart framåt!

Djurgården – Mora, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på TV4 Play.

Truppen

Djurgården kommer återigen till spel utan Axel Andersson, som ikväll avtjänar den tredje och sista matchen på sin avstängning. Även Calle Odelius saknas fortsatt, då försvararen är kvar på camp hos New York Islanders. Under veckan har Alexander Ytterell dragits med sjukdom, i övrigt har samtliga spelare varit i full träning. På backsidan har Oscar Lundins tryout förlängts oktober ut och spelaren finns tillgänglig i ytterligare en månad.

Formen

Djurgården: 3-2 e.förl., 3-2 e.förl., 5-3
Mora: 1-7, 1-3, 5-3

Tränarkollen

Det blev dubbla segrar under förra veckans Smålandsresa, i form av 3-2 efter förlängning mot såväl Västervik som Tingsryd. DIF imponerade inte i någon av matcherna - men Johan Garpenlöv är givetvis nöjd över de fyra poängen;

– Du sammanfattar det väl. Vi är jätteglada över att vi vann båda matcherna, att vi hittade vägar tillbaka och att vi visade moral och karaktär i laget. Sen finns det delar av spelet som behöver bli bättre, speciellt när vi möter lag på den undre halvan. Det handlar om spelet med puck och att vara mer noggranna där.

Huvudtränaren berättar vad Djurgården ägnat veckans båda träningsdagar åt;

– Vi har fokuserat på vårt presspel och vår mittzonspress, gått igenom det och uppdaterat oss där. Sen har vi även arbetat med ingångar och spelvändningar.

Ikväll väntar Hovet och match mot Mora, ett motstånd som slutade i toppen föregående säsong. "Garpen" blickar fram emot vad som komma skall;

– Mora hade en tuff match senast mot Brynäs, de vill säkert visa att de är klart bättre än så. Jag förväntar mig ett heltaggat motstånd, och det har jag förberett laget för. Vi måste vara påslagna och framförallt vara med från start i matchen.

Hannes Feldin
Huvudpartners